30/03/2020

Νέα «συμμαχία» Λιμπάντση – Γεωργακόπουλου στην ΠΑΕ Κασσιώπη;

Η τακτική του «έρχομαι και φεύγω όποτε μου... καπνίσει», αντιστοιχεί σε καφενείο, όχι σε ομάδα!


Το τελευταίο διάστημα φημολογείται πολύ έντονα ότι οι επιχειρηματίες Γιώργος Λιμπάντσης και Λάμπρος Γεωργακόπουλος έχουν συνάψει μια νέα συνεργασία, αναφορικά με την Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη. Κάτι το οποίο επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.


Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 13 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2019, ο Λιμπάντσης είχε παραιτηθεί αιφνιδίως από τον ΑΟ Κασσιώπη, παρατώντας την ΠΑΕ βουλιαγμένη στα χρέη, την αβεβαιότητα και την ανυποληψία, εξαιτίας των δικών του λανθασμένων χειρισμών.


Μετά την αναπάντεχη αποχώρηση του Γιώργου Λιμπάντση, το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας του συλλόγου έπεσε στις πλάτες του Γεωργακόπουλου, που ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ο οποίος -όπως αποδείχθηκε- δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις πελώριες και δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις που υπήρχαν. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι υπάλληλοι της ομάδας έμεναν απλήρωτοι, οι προσφυγές «έσκαγαν» η μία μετά την άλλη και οι καταδικαστικές αποφάσεις των ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων έπεφταν... σύννεφο! Γενικώς, το σωματείο είχε πάρει την... κάτω βόλτα!


Η ξαφνική φυγή του Λιμπάντση, διατάραξε σε τεράστιο βαθμό τις σχέσεις του με τον Λάμπρο Γεωργακόπουλο. Οι δύο άνδρες, από φίλοι που ήταν έγιναν εχθροί και μάλιστα γύρω στο καλοκαίρι του 2019 έγινε γνωστό ένα πολύ σοβαρό μεταξύ τους επεισόδιο, που έφτασε ακόμη και στον διαπληκτισμό!


Λίγο νωρίτερα, τον Μάιο του 2019, αμέσως μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της Football League, ο Γεωργακόπουλος προσπάθησε να... ξεφορτωθεί τον ΑΟ Κασσιώπη. Άρχισε να ταξιδεύει στην Αθήνα και να προσπαθεί να... πλασάρει την ΠΑΕ σε υποψήφιους αγοραστές. Φημολογείται ότι ήρθε σε επαφή με δικηγόρους, επιδιώκοντας να πουλήσει την ομάδα είτε σε εφοπλιστές, είτε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ωστόσο, οι κινήσεις του δεν απέφεραν θετικό αποτέλεσμα και το κλαμπ οαρέμεινε στα χέρια του.


Ο Γεωργακόπουλος οργάνωσε τον (καταταλαιπωρημένο και υπό διάλυση) σύλλογο για την συμμετοχή του στην νεοσύστατη Super League 2. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιμπάντσης, παρόλο που είχε θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώσει σε πολλές δόσεις τα χρέη της Κασσιώπης. Και το έπραξε αυτό, για έναν προφανή λόγο: Επειδή από το 2013 είχε τοποθετήσει ως Πρόεδρο στην ΠΑΕ τον ανιψιό του, τον Γιώργο Ζαρκάδα, ο οποίος θα έβρισκε τον μπελά του σε περίπτωση που το σωματείο χρεοκοπούσε κι έβαζε... λουκέτο. Γι' αυτό κι στις αρχές του φθινοπώρου του 2019 ο Λιμπάντσης έβαλε τον Ζαρκάδα να υπογράψει διακανονισμούς με την Εφορία, με το ΙΚΑ και με τους παλιούς παίκτες, απέναντι στους οποίους δεν υπήρξε συνέπεια, όπως αποδείχθηκε τον Φεβρουάριο του
2020, όπου η ομάδα βρέθηκε κυριολεκτικά μία ανάσα από την αποβολή της από το Πρωτάθλημα.


Στο μεταξύ, το καλοκαίρι του 2019 εμφανίστηκε ο Αργύρης Γιώτας, ο οποίος ασχολήθηκε με την ΠΑΕ ως εξωδιοικητικό στέλεχος. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήρθε, είδε και απήλθε! Σαν... κομήτης πέρασε, αφού τον Νοέμβριο τα παράτησε εντελώς ξαφνικά, διώχνοντας μάλιστα από το ξενοδοχείο του τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κασσιώπη τους οποίους φιλοξενούσε και που εντέλει κατέλυσαν σε ενοικιαζόμενα που τους βρήκε η ΠΑΕ, στην περιοχή του Περάματος.


Τον Δεκέμβριο του 2019, κι ενώ η ομάδα είχε... καταποντιστεί αγωνιστικά και οικονομικά, έχοντας ήττες σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της και χρωστώντας παντού, έγινε γνωστή η αποστασιοποίηση του μεγαλομετόχου Λάμπρου Γεωργακόπουλου από τα διοικητικά του σωματείου, άγνωστο για ποια αιτία. Μάλιστα, στις αρχές του Ιανουαρίου του 2020, ο γιος του, ο Κώστας, κατέθεσε προσφυγή εις βάρος της ΠΑΕ, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα, η υπόθεση του 26χρονου επιθετικού εκδικάστηκε, δικαιώθηκε και κέρδισε την ελευθερία του.


Εδώ να ανοίξουμε μία παρένθεση και να επισημάνουμε ότι η αποχώρηση του Γιώργου Λιμπάντση και η αποστασιοποίηση του Λάμπρου Γεωργακόπουλου, ουδέποτε ανακοινώθηκαν ή επιβεβαιώθηκαν από την ΠΑΕ. Άλλωστε, ο πρώτος δεν έπρεπε να φαίνεται, διότι του έχει επιβληθεί από την αθλητική δικαιοσύνη η ποινή της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα διοικητικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επειδή το 2013 είχε οδηγήσει την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα στην χρεωκοπία, την διάλυση και τον αφανισμό.


Εκεί, λοιπόν, που η Κασσιώπη ταξίδευε με τον... αυτόματο πιλότο, εντελώς αναπάντεχα τον προηγούμενο μήνα (και συγκεκριμένα την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020), στον εντός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Πόντου. «έσκασαν μύτη» στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας ο Γεωργακόπουλος και ο ανιψιός του Λιμπάντση, ο Ζαρκάδας, οι οποίοι κάθισαν δίπλα-δίπλα στην κερκίδα, σαν να μην... έτρεχε τίποτα!


Έκτοτε, κυκλοφορεί πολύ έντονα η φήμη ότι οι σχέσεις μεταξύ Γεωργακόπουλου - Λιμπάντση έχουν αποκατασταθεί μερικώς ή ολικώς. Λέγεται ότι παρέκαμψαν τον θυμό και τον εγωισμό τους και σύναψαν μια καινούργια «συμμαχία». Το αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και αν οι σκοποί τους είναι αγνοί και καθαρά ποδοσφαιρικοί, ή αν είναι επιχειρηματικοί και παρασκηνιακοί, πιστεύουμε ότι θα φανεί στο μέλλον...

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
26
Νοέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Κυπαρισσία, Σίσσυ, Παρέσια, Παρεσίνα, Παρεσσία, Παρέσσα, Νίκων, Στέργιος, Στέργης, Στέργος, Στεργία, Στεργιανή, Στεργιούλα, Στεργιούδα, Στυλιανός, Στυλιανή, Στέλιος, Στελής, Τέλης, Τέλιος, Στελίτσα, Στέλα, Στέλλα, Στέλια, Τέλα, Τελία, Τελίτσα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb