29/03/2020

Σενάρια για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Τα νέα δεδομένα που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού όσον αφορά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.


 

Άγνωστες παραμένουν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
Όπως έγραψε χθες Σάββατο (28/3) η εφημερίδα η Live Sport, υπάρχουν σενάρια για νέα αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πίτα των εσόδων θα μικρύνει σημαντικά και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να «σηκώσει» 40 ΠΑΕ (14 στη Super League 1, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League) που θα είναι βιώσιμες.
Παράλληλα, για να στηριχτούν οικονομικά οι μικρομεσαίες ΠΑΕ της Super League 1, θα επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους και των διαφημίσεων στα γήπεδα.


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο το έχει βάλει στο τραπέζι ο Αλέξης Κούγιας, με επιστολή που απέστειλε στον Λευτέρη Αυγενάκη και κοινοποίησε στους Βαγγέλη Γραμμένο και Μηνά Λυσάνδρου.Συγκεκριμένα, η πρόταση του ισχυρού άνδρα της ΑΕ Λάρισας αναφέρει πως οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα αυξηθούν σε 16. Για να συμβεί αυτό, δε θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα προβιβαστούν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης που βρίσκονται στην 1η και στη 2η θέση της Super League 2, η οποία με τη σειρά της από την επόμενη σεζόν από 12 ομάδες θα έχει 16.


 

Όσον αφορά τη Football League, ο κ. Κούγιας προτείνει τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 16 συλλόγους. Σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες συνολικά θα φτάσουν τις 48.
Το δεύτερο σενάριο, τώρα, θέλει τη μείωση των επαγγελματικών ομάδων και αυτό θα μπορούσε να συμβεί με «συγχώνευση» της Super League 2 και της Football League, κάτι που σημαίνει πως θα καταργηθεί η μία επιπλέον κατηγορία που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν έσοδα από την ΕΡΤ.

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
31
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ερμείας, Ερμεία, Ερμειάς, Μάγος, Μάγια

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb