28/03/2020

Προκαταρκτική εξέταση για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκτάριο.

Μεγάλες διαστάσεις φέρεται να παίρνει τελικά το θέμα με το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κερκύρας κκ Νεκτάριου και τα όσα ανέφερε με αφορμή την άδεια κυκλοφορίας και ότι δεν υπήρξε μια πρόβλεψη για πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Corfutv, ο Εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα.

 

Ο Μητροπολίτης ωστόσο με δηλώσεις του στο Corfutv, επεσήμανε ότι: «Ουδέποτε στον λόγο μου έκανα μνεία ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, πόσο δε μάλλον στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και γνωρίζω προσωπικώς και υπολήπτομαι, κατανοώντας μάλιστα τον κόπο του να βγάλει με υπευθυνότητα την πατρίδα μας από την παγκόσμια κρίση. Παραπέμπω λοιπόν στο ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας μου. Είναι απαράδεκτο να εξάγονται συμπεράσματα της φαντασίας»

 Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Νεκτάριου που προκάλεσαν την πονική προκαταρκτική εξέταση:

 «Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘'μην πανικοβάλλεστε'' αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας».

«Θέλουν να μας επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία»

 

Πηγή: CORFU TV NEWS

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
29
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb