21/03/2020

«Σιωπηρή» επανάκαμψη Λιμπάντση στην ΠΑΕ Κασσιώπη!

Ο Γιώργος Λιμπάντσης, έστω και... αθόρυβα, ξεκίνησε τον τελευταίο καιρό να ασχολείται ξανά με τα διοικητικά του ΑΟ Κασσιώπη.


Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, πριν από ένα χρόνο (στα τέλη Φλεβάρη του 2019) τα είχε... βροντήξει ξαφνικά και είχε εγκαταλείψει την ΠΑΕ, αφήνοντας πίσω του... καμμένη γη! Απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, οι υπάλληλοι, ακόμη και το γήπεδο. Χρέη παντού! Φημολογείται ότι η... μαύρη τρύπα ξεπέρασε τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.


Τα εγκληματικά λάθη του Λιμπάντση, είχαν άμεσο αντίκτυπο στον ΑΟΚ. Το ρόστερ ξεχαρβαλώθηκε, οι προσφυγές έπεσαν... βροχή, το ίδιο και οι καταδικαστικές αποφάσεις των αρμοδίων ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ (ΠΕΕΟΔ και Διαιτητικό Δικαστήριο). Η ΠΑΕ δεν πήρε αδειοδότηση και στην ομάδα επιβλήθηκε περιορισμός μεταγραφών και αφαίρεση βαθμών.


Εξαιτίας των καταστροφικών χειρισμών και κατόπιν εξαιτίας της ανεύθυνης συμπεριφοράς του Γιώργου Λιμπάντση, η ομάδα από πρωταγωνίστρια στο Πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής Κατηγορίας κατάντησε σε απόλυτο κομπάρσο! Είναι ενδεικτικό ότι φέτος, σε 20 αγώνες στην Super League 2 κι έναν στο Κύπελλο, ο σύλλογος «μετράει» μία νίκη και 20 ήττες, έχοντας φάει 7 «τεσσάρες». Και λογικό είναι αυτό, αφού το ρόστερ απαρτίζεται από νεαρούς και άπειρους παίκτες...


Φεύγοντας άγαρμπα από τον ΑΟ Κασσιώπη, ο εν λόγω κύριος δεσμεύτηκε ότι θα τακτοποιήσει τις τεράστιες οικονομικές εκκρεμότητες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, απέναντι σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπαλλήλους, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Και το έπραξε αυτό, για έναν προφανή λόγο: Επειδή για Πρόεδρο της ΠΑΕ είχε τοποθετήσει από το 2013 ένα συγγενικό του πρόσωπο, τον ανιψιό του, Γιώργο Ζαρκάδα, ο οποίος υπέγραφε έγγραφα, συμβόλαια και επιταγές εκ μέρους της ομάδας.


Ο Λιμπάντσης έβαλε τον Ζαρκάδα να κάνει διακανονισμούς για την αποπληρωμή των φυσικών προσώπων και του Δημοσίου, απέναντι στα οποία υπήρχαν οφειλές. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά φάνηκε ασυνεπής! Πριν από ένα μήνα, η ομάδα βρέθηκε κυριολεκτικά μία ανάσα από την αποβολή της από το Πρωτάθλημα, καθότι δεν είχαν καταβληθεί τα συμφωνηθέντα χρήματα προς τους ποδοσφαιριστές που είχαν καταθέσει προσφυγή. Την ύστατη στιγμή έγινε μαζί τους νέα συμφωνία και ο σύλλογος την... σκαπούλαρε!


Κι ενώ ο Λιμπάντσης επί ένα χρόνο δεν ασχολούνταν ενεργά με τον ΑΟ Κασσιώπη, πριν από πέντε εβδομάδες... τσουπ, έκανε την επανεμφάνισή του, ανοίγοντας γέφυρες με τον μεγαλομέτοχο Λάμπρο Γεωργακόπουλο. Άρχισε να αναμειγνύεται και πάλι με την ΠΑΕ, αλλά ανεπίσημα και «σιωπηρά», δεδομένου ότι του έχει απαγορευτεί να ασχολείται με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου, επειδή πριν από μερικά χρόνια είχε χρεωκοπήσει στα χέρια του η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα.


Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι εύλογο... Για ποιο λόγο άραγε ο Γιώργος Λιμπάντσης επανέκαμψε έτσι ξαφνικά στην ΠΑΕ Κασσιώπη; Μήπως επειδή ξαναγάπησε την ομάδα; Μήπως επειδή δεν θέλει να αφήνει μόνο και εκτεθειμένο τον Πρόεδρο - ανιψιό του; Μήπως επειδή επιθυμεί και πάλι να χρησιμοποιήσει την ομάδα ως... άρμα στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΚ, όπως είχε πράξει και το 2016; Ή μήπως οι σκοποί και οι επιδιώξεις του έχουν σχέση με το παρασκήνιο και τις μπίζνες;


Εν κατακλείδι, πριν από 7 χρόνια ο κύριος αυτός διέλυσε τον μεγάλο ΑΟ Κέρκυρα. Τώρα, ουσιαστικά έχει διαλύσει και τον ΑΟ Κασσιώπη, μετατρέποντάς τον σε... ομάδα-ζόμπι! Επίσης, πριν από τριάμισι χρόνια ηττήθηκε στις εκλογές της Ένωσης. Αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί και «δεν το ‘χει»  με το ποδόσφαιρο, γιατί ασχολείται;

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
10
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα, Όλγα, Ολγίτσα, Γίτσα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb