15/03/2020

Αυλωνίτης, δήμαρχοι κατά Υδραίου: παραβιάσατε τις υγειονομικές διατάξεις!

Στην αντεπίθεση πέρασαν ο Αλέκος Αυλωνίτης, ο Γιώργος Μαχειμάρης και ο Κώστας Λέσσης οι οποίοι αποχώρησαν από τη σύσκεψη καταγγέλλοντας το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για μη τήρηση των οδηγιών υγείας της κυβέρνησης.

 


Μετά τις βολές που δέχθηκαν τόσο από στελέχη της δημοτικής αρχής όσο και από το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκη, καθώς αποχώρησαν και δε συμμετείχαν στην πρωινή σύσκεψη στο Φαληράκι, δήλωσαν ότι ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων έρχεται σε αντίθεση με τις υγειονομικές διατάξεις και παραβιάζει την απαγόρευση συναθροίσεων ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους.


Μάλιστα, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τη Μερόπη Υδραίου που είχε αντίθετη άποψη, αφού «δεν αποτελεί το ορθό παράδειγμα προς την κοινωνία που με υποδειγματικό τρόπο πειθαρχεί στις εντολές της κυβέρνησης και κυρίως των υγειονομικών υπηρεσιών». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της αποχώρησης έχει άλλα κίνητρα».
Σε κοινή τους ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλ. Αυλωνίτης, υπογραμμίζουν ότι δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται η αποχώρησή τους ως πρόθεση υποτίμησης καθώς ο στόχος που είχε η σύσκεψη θα μπορούσε κάλλιστα να επιτευχθεί αφενός με επιμέρους συσκέψεις λιγότερων ατόμων, αφετέρου με χρήση τεχνολογίας και τηλεδιασκέψεις.

 

 

Η κοινή ανακοίνωση Αυλωνίτη, Μαχειμάρη και Λέσση

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα δήλωση παραβρεθήκαμε σήμερα 15-3-2020 και ώρα 12.00 στο Φαληράκι Κέρκυρας για να συμμετάσχουμε στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η δήμαρχος κ. Υδραίου, η οποία αφορούσε τον συντονισμό δράσης της Κέρκυρας σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού
ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ
ότι τελικά δεν συμμετείχαμε σε αυτήν, έστω και αν η σύσκεψη μεταφέρθηκε στον εξωτερικό χώρο, διότι ο μεγάλος αριθμός των προσκεκλημένων (πλέον των 30) έρχεται σε αντίθεση με τις υγειονομικές διατάξεις περί απαγόρευσης συναθροίσεων ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. Τούτο αποφασίσαμε παρά την αντίθετη άποψη της κ. Υδραίου, διότι η όλη εικόνα της συγκέντρωσης, εκτός του κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού, λόγω του συγχρωτισμού, δεν αποτελεί το ορθό παράδειγμα προς την κοινωνία που με υποδειγματικό τρόπο πειθαρχεί στις εντολές της κυβέρνησης και κυρίως των υγειονομικών υπηρεσιών. Η θέση μας αυτή επ ουδενί δεν πρέπει να εκληφθεί ως ενέργεια με πρόθεση υποτίμησης τόσο της κοινής συνεδρίασης όσο και του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θεωρούμε ότι μπορεί να επιτύχουμε τον ίδιο στόχο και με άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως οι σχετικές διαταξεις και οι τεχνολογικές δυνατότητες προσδιορίζουν και επιτρέπουν ( π.χ τηλεδιάσκεψη, ολιγομελής σύσκεψη κλπ).
Είμαστε πρόθυμοι οποτεδήποτε να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη που να πληροί τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η συγκυρία, η κοινή λογική και οι σχετικές διατάξεις.
Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της αποχώρησης μας έχει άλλα κίνητρα.

Οι υπογράφοντες
Αλέκος Αυλωνίτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας .
Μαχειμάρης Γιώργος, δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
Λέσσης Κώστας , δήμαρχος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

 

Πηγή: CORFUPRESS

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
10
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Αμαλία, Αμελί

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb