09/01/2020

Ξεπουλήθηκε το ιστορικό Castello Bibelli στην Κέρκυρα και γίνεται ξενοδοχείο!

Ξεπουλήθηκε σε εταιρεία συμφερόντων του Σαμ Φάις μετά από την ολοκλήρωση διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ το Castello Bibelli στην Κέρκυρα, έμβλημα της Κέρκυρας του 1900, το «Καστέλο» αποτελεί διαχρονική εικόνα αξεπέραστης αρχοντιάς.

 


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Άρης Ξενόφος και οι κ.κ. Σάμ Φάις, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και Χαράλαμπος Πανδής, Αντιπρόεδρος της Castello Bibelli AE υπέγραψαν σήμερα τη Σύμβαση Αγοροπωλησίας Μετοχών (SPA). Παράλληλα, επήλθε και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 1,550 εκατ. ευρώ από το συνολικό οικονομικό τίμημα των 4.111.505 ευρώ.Εκτιμάται ότι το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων, θα ανέλει σε 20 εκατ ευρώ. Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) του Castello Bibelli προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυττή να αποκαταστήσει το διατηρητέο κτήριο «Castello Bibelli» (Ζώνη Ι, 16.600 τ.μ.), που έχει χαρακτηρισθεί ως νεότερο μνημείο. Το κτήριο, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μπιμπέλλι, θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Στην έκταση περίπου 60.400 τμ του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού (Ζωνη ΙΙ) θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες.

 

Χτισμένο στη θέση Κάτω Κορακιάνα, κοντά στην πόλη της Κέρκυρας και την παραλία της Δασιάς, στα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Μπιμπέλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση, το «Καστέλο», όπως είναι γνωστό, αποτελεί ένα αρχιτεκτόνημα της μπελ επόκ των Επτανήσων. Ο Μπιμπέλι ήταν ο Ιταλός σύζυγος της Φανής Ροδοκανάκη, η οποία είχε κληρονομήσει (από την οικογένεια Πολυλά) την έκταση με ερειπωμένα κτίσματα. 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
10
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα, Όλγα, Ολγίτσα, Γίτσα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb