28/11/2019

Ξέχασε να εκδικάσει το Φ.Α. η Πειθαρχική της ΕΠΣΚ!

Κατά καιρούς, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Κέρκυρας υποπίπτει σε ατοπήματα, όπως π.χ. το να επιβάλλει μεγάλες ποινές αποκλεισμού σε ποδοσφαιριστές, τις οποίες κατόπιν αναγκάστηκε να μειώσει αισθητά, έπειτα από τις ενστάσεις που υπέβαλλαν τα θιγόμενα σωματεία. Τώρα, το δικαιοδοτικό όργανο της Ένωσης έκανε ένα ακόμη λάθος!


Την προπερασμένη Τρίτη (19/11), είχε γίνει ο αγώνας μεταξύ Νέου 2017 - ΓΕ Θιναλίου, για την Β' Φάση του τοπικού Κυπέλλου. Στο 30ό λεπτό είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο νεαρός τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας, Κώστας Σαλβάνος, επειδή ως τελευταίος παίκτης είχε ανατρέψει αντίπαλο που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Η τιμωρία που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι αποκλεισμός μίας αγωνιστικής στον ποδοσφαιριστή και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ στην ομάδα του.


Παρόλο που λίγη ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού ο διαιτητής Κώστας Τόμπρος παρέδωσε το Φύλλο Αγώνα στην ΕΠΣΚ, εν τούτοις η Πειθαρχική Επιτροπή, που συνεδρίασε την επόμενη μέρα (Τετάρτη), ξέχασε να το διαβάσει και να επιβάλει την προβλεπόμενη ποινή στον Σαλβάνο! Γι' αυτό και όταν την περασμένη Παρασκευή (22/11) ανακοινώθηκαν οι τιμωρίες από την Ένωση, το όνομα του πορτιέρο της ΓΕΘ δεν περιλαμβάνονταν στο ποινολόγιο. Κάτι που σημαίνει ότι τιμωρία δεν υπήρχε.


Ωστόσο, παρά την... αφηρημάδα της διοργανώτριας αρχής, οι ιθύνοντες της ΓΕ Θιναλίου «δεν την πάτησαν» και σκέφτηκαν έξυπνα. Έτσι, στο εκτός έδρας ματς της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο τον Αστέρα Σπαρτύλα, απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τον Κώστα Σαλβάνο. Και πολύ ορθά έπραξαν, διότι ο πιτσιρικάς ήταν τιμωρημένος, δεδομένου ότι είχε αποβληθεί στον αμέσως προηγούμενο αγώνα της ΓΕΘ, 5 μέρες νωρίτερα, ασχέτως που η... σοβαρή Ένωση δεν το είχε πάρει χαμπάρι! Αν έπαιζε, η συμμετοχή του θα ήταν αντικανονική, δίχως φυσικά να φταίει το σωματείο του.


Αύριο Παρασκευή (29/11) η ΕΠΣ Κέρκυρας θα ανακοινώσει το καινούργιο ποινολόγιο, στο οποίο αναμένεται να περιλαμβάνεται και ο Σαλβάνος, με... καθυστέρηση μίας εβδομάδας! Παρότι ο παίκτης θα φαίνεται ότι είναι τιμωρημένος με μία αγωνιστική, εν τούτοις αυτό δεν θα ισχύει και στο κυριακάτικο εκτός έδρας ματς της ΓΕΘ με τον Κεραυνό Δραγωτινών θα παίξει κανονικά, αφού εξέτισε την ποινή του την περασμένη Κυριακή.


Κύριοι της Ένωσης, η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά σας είναι παροιμιώδεις! Σας ευχαριστούμε θερμά για το άφθονο γέλιο που μας προσφέρετε...


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
30
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Εμμέλεια

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb