22/11/2019

Ανεπάρκεια της Διοίκησης Μουζακίτη στον Οδυσσέα Αυλιωτών

Έχουμε διανύσει σχεδόν το 1/3 στο Πρωτάθλημα της Α1' Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας και η πολύ άσχημη πορεία του Οδυσσέα Αυλιωτών, αποτελεί την αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης.


Οι Αυλιωτινοί ξεκίνησαν την σαιζόν, έχοντας ως στόχο μια καλύτερη παρουσία από πέρυσι, όπου είχαν καταλάβει την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κοιτάζοντας, όμως, την μέχρι στιγμής κατάταξη, βλέπουμε την ομάδα να... βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις, ευρισκόμενη μόλις ένα βαθμό πάνω από τον πάτο. Η εικόνα είναι πλήρως απογοητευτική και αποκαρδιωτική!


Κάνοντας μία πρόχειρη σύγκριση με ένα χρόνο πριν, εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Πέρυσι, στην 8η αγωνιστική, ο Οδυσσέας βρισκόταν στην 2η θέση της βαθμολογίας, μεταξύ 14 σωματείων, έχοντας 19 βαθμούς και απέχοντας 3 πόντους από τον πρωτοπόρο Θιναλιακό. Και διεκδικούσε τον τίτλο με μεγάλες αξιώσεις. Φέτος, ωστόσο, στην 8η αγωνιστική, η ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξη, μεταξύ 13 σωματείων, έχοντας μόλις 3 βαθμούς και απέχοντας 21 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΟΦΑΜ. Και κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό!


Την μέχρι τώρα μίζερη παρουσία του συλλόγου στο φετινό Πρωτάθλημα, την χρεώνεται κατά ένα τεράστιο ποσοστό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που εξελέγη το περασμένο καλοκαίρι, υπό την προεδρία του Νίκου Μουζακίτη, του επονομαζόμενου «Κολόκη». Οι άστοχες κινήσεις και επιλογές της Διοίκησης, λιγότερο ως προς το θέμα της τεχνικής ηγεσίας και περισσότερο ως προς την στελέχωση του ρόστερ, έχουν φέρει την ομάδα κυριολεκτικά στο... χείλος του γκρεμού!


Και μιλάμε με στοιχεία! Από το καλοκαίρι, ο τέως προπονητής του Οδυσσέα, Γιάννης Γκαμπέτας, ζητούσε επίμονα από την Διοίκηση Μουζακίτη να ενισχυθεί η αμυντική γραμμή, κυρίως στα στόπερ, όμως εκείνη τον αγνόησε επιδεικτικά, αφήνοντας την ομάδα «γυμνή» στα μετόπισθεν. Ο Λαρισαίος τεχνικός, μη έχοντας άλλη λύση, αναγκάστηκε να κάνει... αλχημίες, βάζοντας κοντούς χαφ να παίζουν ως σέντερ μπακ. Και όταν άρχισαν να έρχονται οι ήττες, έφυγε ο προπονητής, αντί οι παράγοντες να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραδεχτούν ότι το φταίξιμο ήταν δικό τους.


Ανοίγουμε μια παρένθεση εδώ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Γκαμπέτα, μας ανέφερε ότι το σωματείο του οφείλει χρήματα από την περσινή και από την φετινή περίοδο, αλλά δεν μπορεί να βρει τον Πρόεδρο για να  πληρωθεί. Ή τον αποφεύγει, ή είναι πολυάσχολος! Κλείνει η παρένθεση...


Και συνεχίζουμε... Το Δ.Σ. του συλλόγου όχι μόνο άφησε την ομάδα «ξυπόλυτη στ' αγκάθια», με αισθητή αδυναμία στην αμυντική γραμμή, αλλά κι «έφαγε πόρτα» από κάποιους ποδοσφαιριστές, που προσπάθησε να τους αποκτήσει! Όπως π.χ. από τον Ελιάν Φασλία του ΑΟ Παξών, από τους Γιώργο Αργυρό, Σπύρο Κροκίδη του Θιναλιακού και από τον Βασίλη Κατσαρό του Αστέρα Λιαπάδων. Δηλαδή, από την μία πλευρά έχουμε μεταγραφική αμέλεια, ενώ από την άλλη έχουμε μεταγραφική ανικανότητα!


Εν κατακλείδι, με τα ως τώρα δεδομένα, η Διοίκηση Μουζακίτη κρίνεται ανεπαρκής ως προς την άσκηση των καθηκόντων της. Η βαθμολογία της Α1', είναι... καθρέφτης! Μέσα σε λίγους μήνες, ο Οδυσσέας από πρωταγωνιστής κατάντησε κομπάρσος!

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
1
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ανανίας, Νίνος, Θηρεσία, Ρωμανός, Ρωμάνα, Ρωμανή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb