03/11/2019

Γιατί εκδιώχθηκε από το ενωσιακό η Ακαδημία του Ροκίδη;

Παρόλο που ουσιαστικά βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής σαιζόν, εν τούτοις πριν από λίγες μέρες η πολύ αξιόλογη Ακαδημία του Μανώλη Ροκίδη, η ΡοΜα, αποχώρησε εντελώς ξαφνικά από το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Κέρκυρας, στο Κανόνι, ενώ από την περασμένη Τετάρτη (30/10) λειτουργεί πλέον στο γειτονικό Αθλητικό Κέντρο «Βλάσσης».


Η ΡοΜα από τότε που ιδρύθηκε, δηλαδή από το 2013, «στεγάζονταν» στο ενωσιακό γήπεδο, κάνοντας τις προπονήσεις της στον βοηθητικό χώρο. Ουδέποτε είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και ήταν απόλυτα συνεπής στην πληρωμή του ενοικίου. Τώρα, λοιπόν, η Ακαδημία έφυγε από εκεί και -όπως φημολογείται- αναγκάστηκε να το κάνει. Στην ουσία εκδιώχθηκε!


Επειδή λέγονται διάφορα, θα θέλαμε να απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο...
1ον: Αληθεύει ότι οι μισθωτές του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΚ, ακυρώνοντας μονομερώς την πρόσφατη συμφωνία τους με την ΡοΜα, απαίτησαν την απότομη και εξωφρενική αύξηση του ενοικίου αρχικά κατά 100% και κατόπιν κατά 50% (δηλαδή από τα 500 ευρώ μηνιαίως να πάει στα 1.000 και μετά έπεσαν στα 850), προβάλλοντας την δικαιολογία ότι η Ακαδημία «καίει» πολύ ρεύμα από την χρήση των προβολέων, μία αύξηση στην οποία εκείνη αδυνατούσε να ανταπεξέλθει;
2ον: Μήπως η κατανάλωση του ρεύματος αποτελεί απλά ένα πρόσχημα για να αποπεμφθεί η ΡοΜα από το ενωσιακό γήπεδο, αλλά στην πραγματικότητα κρύβεται κάτι άλλο από πίσω;
3ον: Αληθεύει ότι το οικονομικό αποτελεί μόνο έναν μικρό σκέλος από τους πολλούς όρους της συμφωνίας που αθετήθηκαν;
4ον: Το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ και η Επιτροπή Αθλητικού κέντρου της Ένωσης είναι ενήμεροι και συμφωνούν με αυτή την εξέλιξη;


Θα αναμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις, εξηγήσεις, διευκρινήσεις και τοποθετήσεις επάνω σ' αυτές τις απορίες μας και μετά χαράς θα τις δημοσιεύσουμε.


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΡοΜα από την πλευρά της, εμμέσως επιβεβαιώνει τις φήμες, καθότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής: «Η μετεγκατάσταση της Ακαδημίας μας κρίθηκε αναγκαία, μετά από την υπαναχώρηση των όρων της συμφωνίας εκ μέρους της Διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου στο οποίο στεγαζόμασταν. Η Διοίκηση της Ακαδημίας προχώρησε στην κίνηση αυτή, σταθμίζοντας το συμφέρον των μελών και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία της».


Κατά την ταπεινή μας άποψη, όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε μια σπουδαία και μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Μανώλης Ροκίδης, ο οποίος τα τελευταία 35 χρόνια που βρίσκεται στην Κέρκυρα, έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο λαοφιλέστερο άθλημα.


Για το τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε κι ένα μήνυμα, προς κάθε ενδιαφερόμενο: Όποιος προσπαθεί να παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία μίας κερκυραϊκής Ακαδημίας, είναι σαν να επιδιώκει να βάλει τρικλοποδιά στην ανάπτυξη και την πρόοδο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου!!!

 

 

 
Corfu Corner Radio

Κυριακή
7
Ιούνιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ζηναΐς, Ζηναΐδα, Παναγής, Πανάγος, Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα, Ταράσιος, Ταράσης

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb