05/10/2019

Καταστρατήγησε την προκήρυξή της η ΕΠΣ Κέρκυρας!

Οι γκάφες, οι παρατυπίες, η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και γενικώς τα καμώματα της Διοίκησης της ΕΠΣ Κέρκυρας, δεν έχουν προηγούμενο, όχι μόνο σε πανελλαδική κλίμακα, αλλά ενδεχομένως και σε παγκόσμια! Οι... κουτσουκέλες πέφτουν βροχή! Εσχάτως, λοιπόν, στο... οσκαρικό έργο προστέθηκε ένα ακόμη επεισόδιο...


Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στην προκήρυξη της Ένωσης για την εφετινή ποδοσφαιρική περίοδο (2019-2020), που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής στα μέσα του περασμένου Ιούλη και η οποία εστάλη στα σωματεία της δύναμής της, υπήρχε μία παράγραφος που αναφέρονταν στις περιπτώσεις συμπλήρωσης του αριθμού σωματείων στις τρεις τοπικές Κατηγορίες. Εκεί, αναγραφόταν ότι εάν κάποια ομάδα δεν δήλωνε συμμετοχή στην Α1' Κατηγορία, τότε την θέση της θα καταλάμβανε μία εκ των Κεραυνού Αγίου Νικολάου - ΑΕ Καναλίων, που ήταν οι ηττημένες των περσινών play offs της A' Κατηγορίας και οι οποίες θα έπαιζαν μεταξύ τους σε μπαράζ. Επίσης, αναγραφόταν ότι στην περίπτωση που κάποια ομάδα δεν δήλωνε συμμετοχή στην Α' Κατηγορία, τότε την θέση της θα έπαιρνε μία εκ των Ποσειδώνα Βιταλάδων - ΑΟ Βασιλατίκων, που ήταν οι ηττημένες των περσινών play offs της Β' Κατηγορίας και οι οποίες θα έπαιζαν μεταξύ τους σε μπαράζ.


Και φτάνουμε στο... ζουμί της ιστορίας. Παρόλο που στην Α1' Κατηγορία δεν δήλωσε συμμετοχή η ΑΕ Φαιάκων και παρότι στην Α' Κατηγορία δεν δήλωσε συμμετοχή ο Αυγερινός Βαλανειού, εν τούτοις η ΕΠΣΚ δεν όρισε την διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ μεταξύ Κεραυνού Αγίου Νικολάου - ΑΕ Καναλίων και μεταξύ Ποσειδώνα Βιταλάδων - ΑΟ Βασιλατίκων, ούτως ώστε να καλυφθούν οι θέσεις, όπως προέβλεπε και υπαγόρευε η προκήρυξη. Δηλαδή, το συγκεκριμένο άρθρο της προκήρυξης δεν εφαρμόστηκε ποτέ, σαν να μην υπήρχε!


Επειδή φημολογείται ότι ο Κεραυνός Αγίου Νικολάου και τα Κανάλια δεν επιθυμούσαν να προβιβαστούν από την Α' ΕΠΣΚ στην Α1', τότε -εάν όντως ισχύει αυτό- θα έπρεπε να ανέβει κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες της περσινής βαθμολογίας, προκειμένου να αναπληρώσει την ΑΕ Φαιάκων. Και απορούμε: οι Μπενίτσες, ο Δίας Κασσιώπης, η ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων, ο Αστέρας Μωραϊτίκων, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Ομόνοια Γαστουρίου και ο Ηρακλής Αγίων Δέκα ρωτήθηκαν αν κάποια εξ αυτών ήθελε να ανέβει στην Α1; Επίσης, μετά από μια μικρή έρευνα που κάναμε, ουδείς από την Β' Κατηγορία ήταν αρνητικός στο να ανέλθει στην Α', αντί του Αυγερινού Βαλανειού.


Η ΕΠΣ Κέρκυρας παραβίασε και καταστρατήγησε την προκήρυξή της! Η οποία εάν είχε τηρηθεί κατά γράμμα, τότε θα έπρεπε στο εφετινό Πρωτάθλημα της Α1' Κατηγορίας να λαμβάνουν μέρος 14 σωματεία αντί για 13 και στο Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας θα έπρεπε να συμμετέχουν 13 σωματεία αντί για 14.


Έχουμε, επομένως, μια πλήρως αντικανονική συμπεριφορά εκ μέρους της Διοίκησης της Ένωσης! Παίζεται το... θέατρο του παραλόγου, σε όλα τα επίπεδα, αλλά κανείς δεν αντιδρά, δεν μιλάει και δεν διαμαρτύρεται. Ούτε οι ομάδες, ούτε η αντιπολίτευση (η ποια;), ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης. Άπαντες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και αφήνουν τους άλλους να... ξεσαλώνουν!!!


Για το τέλος, παραθέτουμε αυτούσιο το επίμαχο άρθρο της εφετινής προκήρυξης της ΕΠΣΚ:
«Περιπτώσεις συμπλήρωσης αριθμού σωματείων κατηγοριών:
I. Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό τότε:
ü Από την Α' κατηγορία τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
ü Από τη Β' κατηγορία τη θέση στην Α' κατηγορία καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ - Α.Ο ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
II. Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό ή αν για οποιοδήποτε λόγο προβιβαστεί σωματείο στην Α1' κατηγορία, τότε τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ - Α.Ο ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο».

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
29
Μάιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Εμμέλεια

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb