22/07/2019

«Στραγγαλίζει» τις ομάδες η EΠΣ Kέρκυρας!

Μέσω της προκήρυξης της ΕΠΣ Κέρκυρας για την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, γνωστοποιήθηκαν οι τιμές των παραβόλων, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το... χαράτσι που υποχρεούνται να πληρώσουν τα κερκυραϊκά σωματεία, είναι εξοντωτικό!


Έγινε μεν μείωση σε κάποια παράβολα, ωστόσο αυξήθηκαν κάποια άλλα. Σε σχέση με πέρυσι, οι ομάδες της Α1' Κατηγορίας θα καταβάλουν εφέτος επιπλέον 20 ευρώ για να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα, ενώ όσον αφορά εκείνες της Β' Κατηγορίας, παρότι μέχρι πέρυσι συμμετείχαν δωρεάν στο Κύπελλο, εφέτος αναγκάζονται να δώσουν 50 ευρώ.


Συγκεκριμένα, για να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα, οι σύλλογοι της Α1' Κατηγορίας καλούνται να πληρώσουν 350 ευρώ, αυτοί της Α' Κατηγορίας 250 ευρώ κι εκείνοι της Β' Κατηγορίας 200 ευρώ. Για συμμετοχή στρ Κύπελλο, οι κερκυραϊκές ομάδες της Γ' Εθνικής θα δώσουν 300 ευρώ, οι ερασιτεχνικές των ΠΑΕ κι εκείνες της Α1' Κατηγορίας θα πληρώσουν 200 ευρώ, αυτές της Α' Κατηγορίας 150 ευρώ κι εκείνες της Β' Κατηγορίας 50 ευρώ.


Αν κανείς νομίζει ότι αυτό συμβαίνει και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι βαθιά νυχτωμένος! Η ΕΠΣΚ «βαράει στο ψαχνό» και κυριολεκτικά... στραγγαλίζει τα τοπικά σωματεία!


Για να αντιληφθούμε την αισχροκέρδεια της ΕΠΣ Κέρκυρας, αρκεί να κάνουμε μία αντιπαραβολή με τα παράβολα μιας γειτονικής μας Ένωσης, της ΕΠΣ Ηπείρου. Εκεί, για το Πρωτάθλημα, οι σύλλογοι της πρώτης Κατηγορίας θα καταβάλουν 60 ευρώ, αυτοί της δεύτερης Κατηγορίας 45 ευρώ κι εκείνοι της τρίτης Κατηγορίας 35 ευρώ, ενώ το ενιαίο παράβολο για το Κύπελλο είναι 40 ευρώ. Δηλαδή, η... μέρα με τη νύχτα, συγκριτικά με εδώ! Στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας, οι ομάδες πληρώνουν 70 ευρώ για να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα.


Ας αναφέρουμε ένα άλλο συγκριτικό στοιχείο. Στην Κέρκυρα, τα σωματεία της πρώτης Κατηγορίας επιβάλλεται να δώσουν συνολικά 550 ευρώ για να συμμετάσχουν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στα γειτονικά Ιωάννινα, όμως, οι ομάδες της αντίστοιχης Κατηγορίας θα δώσουν μόλις 100 ευρώ για να παίξουν στις δύο διοργανώσεις! Είπατε τίποτα;


Σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, η Διοίκηση του Παναγιώτη Ποζίδη κάνει μια πραγματική αφαίμαξη των ομάδων! Είναι σαν να τους λέει «κόψτε τον λαιμό σας και πληρώστε»! Τις οδηγεί, έτσι, σε οικονομική καταστροφή και στην διάλυση! Γι' αυτό το λόγο κάθε καλοκαίρι έχουμε «λουκέτα»!


Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι οι... καρεκλοκένταυροι της Ένωσης ουδέποτε έθεσαν το «καυτό» θέμα της τιμής των παραβόλων προς συζήτηση και διαβούλευση στις Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να ακούσουν την άποψη των ομάδων και να αποσπάσουν την συναίνεσή τους ή την απόρριψή τους. «Αποφασίζομεν και διατάζομεν» πάει η ιστορία  Απορούμε γιατι τα σωματεία δείχνουν τέτοια ανοχή και δεν αντιδρούν...!


Το πιο εξωφρενικό, ποιο είναι; Το γεγονός ότι η ΕΠΣΚ δεν έχει τόση μεγάλη οικονομική ανάγκη, αφού εξασφαλίζει έσοδα από την ενοικίαση του ενωσιακού γηπέδου, από τα πρόστιμα και από τα ποσοστά των διαιτητών. Επομένως, το κόστος των παραβόλων είναι σκανδαλωδώς πάρα πολύ υψηλό!


Για ποιο λόγο, λοιπόν, «πνίγει» τα σωματεία η ΕΠΣ Κέρκυρας; Λίγη κατανόηση και λίγη τσιπα δεν υπάρχει, κύριοι της Διοίκησης Ποζίδη; Και η αντιπολίτευση τί κάνει; Τουμπεκί ψιλοκομμένο; Βρε ουστ όλοι σας από εδώ!!!


Παρακάτω, κάνουμε μια σύγκριση των εφετινών τιμών των παραβόλων με εκείνες της περασμένης σαιζόν:


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


Α1' Κατηγορία
Πέρυσι: 330 ευρώ
Εφέτος: 350 ευρώ


Α' Κατηγορία
Πέρυσι: 280 ευρώ
Εφέτος: 250 ευρώ


Β' Κατηγορία
Πέρυσι: 240 ευρώ
Εφέτος: 200 ευρώ


ΚΥΠΕΛΛΟ


Γ' Εθνική
Πέρυσι: 300 ευρώ
Εφέτος: 300 ευρώ


Ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ
Πέρυσι: 220 ευρώ
Εφέτος: 200 ευρώ


Α1' Κατηγορία
Πέρυσι: 220 ευρώ
Εφέτος: 200 ευρώ


Α' Κατηγορία
Πέρυσι: 170 ευρώ
Εφέτος: 150 ευρώ


Β' Κατηγορία
Πέρυσι: 0 ευρώ
Εφέτος: 50 ευρώ


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
15
Δεκέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Ααρών, Αβραάμ, Αδάμ, Αδάμος, Αδάμης, Αδάμας, Αδαμάντιος, Διαμαντής, Αδαμαντία, Διαμαντούλα, Διαμάντω, Ανθή, Ανθούλα, Άνθια, Άνθεια, Δαβίδ, Δαυίδ, Δανάη, Δάν, Δεβόρα, Δεβώρα, Ντέμπορα, Ντέπυ, Ελευθέριος, Λευθέρης, Λευτέρης, Λεφτέρης, Ελευθερία, Λευθερία, Λευτερία, Ρία, Εσθήρ, Εύα, Ισαάκ, Ιώβ, Ιωβία, Μελχισεδέχ, Μελχής, Νώε, Ραχήλ, Ρουμπίνι, Ρουμπίνη, Ρούμπεν, Ρουμπίνα, Σάρα, Σάρρα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb