08/07/2019

Σολομώντεια υπέρβαση του αδιεξόδου για την κατανομή του δημοτικού προσωπικού

Προς απόφαση, χωρίς όμως την συμφωνία των νέων αυτοδιοικητικών Αρχών, οδεύει η κατανομή του προσωπικού του ενιαίου Δήμου στους τρεις νεοσύστατους κερκυραϊκούς ΟΤΑ. Υδραίου, Μαχειμάρης και Λέσσης δεν κατόρθωσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, που εντοπίζονται σε δυο, τρεις διοικητικούς, οικονομολόγους και άλλους τόσους τεχνικούς υπαλλήλους.

 

Πάντως στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να υπάρξει απόφαση αφού τόσο η πλειοψηφία όσο και η παράταξης της νέας δημάρχου, Μ. Υδραίου θα υπερψηφίσουν την ίδρυση των προσωρινών Οργανισμών των νέων Δήμων. Απόφαση που άλλωστε είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, περιορίζεται όμως έτσι το εύρος της παρέμβασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα βάλει και την σφραγίδα της σ' αυτήν. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι διασκεδάζει και τις ανησυχίες των εργαζομένων οι οποίοι έχουν από το πρωί προειδοποιήσει ότι εφόσον δεν υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι το όλο θέμα παραπέμπεται συνολικά στην Αποκεντρωμένη, τότε θα ξεκινήσουν στάσεις εργασίας από την Τρίτη!

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση έχει πάρει και ο ενιαίος Δήμος της Κεφαλονιάς. Ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναμένεται στην Κέρκυρα την Tετάρτη ώστε να εξετάσει επί τόπου το επίσης φλέγον ζήτημα της κατανομής των περιουσιακών στοιχείων.

Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την κατανομή του προσωπικού θα πρέπει να καθαρογραφεί και να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη εντός της Τρίτης 9.7.2019.

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
17
Νοέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Γεννάδιος, Γενάδιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb