04/07/2019

Το δίπλωμα UEFA D απέκτησε ο Δημητρης Κουρσάρης

Ο Δημήτρης Κουρσάρης έγινε κάτοχος ενός νέου διπλώματος προπονητή, του UEFA D, το οποίο χορηγεί η ΕΠΟ και που αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες του ποδοσφαίρου.


Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο πολύ αξιόλογος Καρουσαδίτης τεχνικός γίνεται ο πρώτος στην Κέρκυρα που αποκτά το συγκεκριμένο δίπλωμα, όπως στο παρελθόν αποτέλεσε τον πρώτο Κερκυραίο που απέκτησε το UEFA C.


Το ενημερωτικό δελτίο Τύπου, έχει ως ακολούθως:


«Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης που θα πρέπει να λαμβάνουν οι προπονητές και ειδικά όσοι ασχολούνται με τις αναπτυξιακές ηλικίες, ο προπονητής της ακαδημίας μας, PAOK ACADEMY FC OLYMPIAS, αλλά και του Προπονητικού Κέντρου ΠΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Κος Κουρσάρης Δημήτρης, παρακολούθησε το διήμερο 1-2/7, το σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΠΟ στην Άρτα για την λήψη του διπλώματος UEFA D.


Το UEFA D είναι ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση προπονητών, υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών και έχει τεθεί σε εφαρμογή από το
Nοέμβριο του 2018.


Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία σχολών UEFA D , συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.


Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.


Οι σχολές UEFA D, που εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας (ISO) και κατάταξης ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία».

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
17
Νοέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Γεννάδιος, Γενάδιος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb