04/06/2019

15 και 16 Ιουνίου το ετήσιο Corfu Emerald Cup.

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο Corfu Emerald Cup.

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 2ης διοργάνωσης πέρυσι, το διεθνές event του Ιουνίου αποτελεί σημαντική στάση του SUP Euro Tour Grand Slam.

 

Κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν στην Κέρκυρα για να διαγωνιστούν, συμπεριλαμβανομένου του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή SUP Connor Baxter, πιο γρήγορου αθλητή SUP.

 

Ο Baxter δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί που κολύμπησαν αθλητές Ολυμπιακών αγώνων. Θα είναι μια φανταστική ευκαιρία!»

 

Φέτος το Emerald Cup θα είναι ένας πράσινος αγώνας σε συνεργασία με τον τοπικό οργανισμό «Let's do this Corfu» και το «All For Blue» σε μια προσπάθεια για την προστασία των ακτών της Κέρκυρας κάνοντας ανακύκλωση και εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας.

 

Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Angsana Corfu Hotel, τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, του Sup Euro Tour, της Πανελλήνιας Ένωσης Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης και του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ).

 

Η διεθνής διοργάνωση περιλαμβάνει 3 κατηγορίες αγώνων: Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας, Stand-Up Paddle (SUP) και «Fun». Το Euro Tour SUP 14,800m (επαγγελματική κατηγορία) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 3,500μ .κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και ο αγώνας της κατηγορίας «Fun», ανοιχτός για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν - αθλητές, εθελοντές, οικογένειες και φίλους. Οι αγώνες του SUP θα ξεκινήσουν από την παραλία του ξενοδοχείο Angsana Corfu, θα κατευθυνθούν προς το Ποντικονήσι από όπου θα επιστρέψουν για τερματισμό στο σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας Κολύμβησης θα ξεκινήσει από την Παναγία των Βλαχερνών στο Ποντικονήσι και οι αθλητές αφού πλεύσουν στα καταπράσινα νερά του Ιονίου θα τερματίσουν στο Angsana Corfu (το πολυτελές θέρετρο, μέλος της Banyan Tree που θα ανοίξει σύντομα στην περιοχή κοντά στις Μπενίτσες). Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας με live-feed από την παραλία.

 

Μετά τον αγώνα κολύμβησης, θα ακολουθήσει η δράση του «Let's Do this Corfu» με τη συμμετοχή όλων για τον καθαρισμό και την προστασία των ακτών της Κέρκυρας καθώς και πάρτι στην παραλία. Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, φίλο του αθλήματος και που αγαπάει το περιβάλλον, να λάβει μέρος στη δράση και να διασκεδάσει μαζί με τους αθλητές και τους συμμετέχοντες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το 2019 Corfu Emerald Cup παρακαλούμε απευθυνθείτε: info@corfuemeraldcup.com ή επισκεφθείτε www.CorfuEmeraldCup.com

 

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
18
Σεπτέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία, Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης, Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb