26/05/2019

Παραιτηθείτε επιτέλους, κύριε Ποζίδη!

Ο Παναγιώτης Ποζίδης έχει συμπληρώσει τρία χρόνια και τρεις μήνες στην ηγεσία της ΕΠΣ Κέρκυρας. Υπενθυμίζουμε ότι είχε αναλάβει την προεδρία της Ένωσης από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου του 2016 (μετά την αιφνίδια παραίτηση του Ανδρέα Προβατά), παρότι προέρχονταν από πολύμηνη αδικαιολόγητη αποχή από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και από τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας.


Όσοι πίστεψαν ότι επί εποχής του Κιλκισιώτη δασκάλου, το κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έκανε βήματα προόδου, διαψεύστηκαν πανηγυρικά! Και παρότι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου του 2016, 27 σωματεία τον τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της ΕΠΣΚ, εκείνος φρόντισε, με τις παντελώς άστοχες κινήσεις του, να «προδώσει» την εμπιστοσύνη τους! Φυσικά, το έπραξε αυτό συνεπικουρούμενος από τα μέλη του συνδυασμού του, αλλά (κάποιες φορές) και από «αντάρτες» της αντιπολίτευσης.


Σε προγενέστερα άρθρα μας, είχαμε επισημάνει τα ολέθρια λάθη της Διοίκησης Ποζίδη και τις πολύ οδυνηρές συνέπειες της «διακυβέρνησής» της. Ας υπενθυμίσουμε περιληπτικά ορισμένες εξ αυτών:


• Με την τακτική και την πολιτική που ακολουθεί εναντίον της ΕΠΟ, ο Ποζίδης «κατόρθωσε» να εξανεμιστεί η κερκυραϊκή παρουσία στους διαιτητικούς πίνακες των Εθνικών Κατηγοριών! Έξι αξιολογημένοι ρέφερι «κόπηκαν» την τελευταία τριετία από την ΚΕΔ και συγκεκριμένα οι Νίκος Πουλημάς, Κώστας Τόμπρος, Τάσος Γραικός, Θωμάς Βλάσσης, Γιώργος Ξηρομερίτης και Νικόδημος Καββαδίας. Έγινε πραγματικό... ξεκλήρισμα! Με αποκλειστική ευθύνη του βορειοελλαδίτη παράγοντα, η ΕΠΣΚ κατάντησε να έχει σήμερα μόλις πέντε εκπροσώπους στα Εθνικά Πρωταθλήματα: τον Χάρη Σκορδίλη στην Football League, τους Κώστα Γιούργα, Μάκη Μιχαλά και Γιάννη Μίχο στην Γ' Εθνική και τον Πέτρο Νικόπουλο στην 4η Κατηγορία. Εδώ, να επισημάνουμε ότι πριν από μερικά χρόνια, η Κέρκυρα διέθετε 15 αξιολογημένους ρέφερι!


• Η Διοίκηση Ποζίδη, με κάποιες μεθοδεύσεις ή με ορισμένες απαράδεκτες αποφάσεις της (όπως η συνεχής αύξηση των παραβόλων, των χρηματικών ποινών και του εξοδολογίου της διαιτησίας), που πάρθηκαν σε μια εποχή πολύ μεγάλης κρίσης, «υποχρέωσε» πολλά σωματεία να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις του Ποσειδώνα Αγίου Μάρκου, του Αετού Κουσπάδων, του ΑΟ Μεσογγής, του Ολυμπιακού Μαντουκιού, του Βέλους Βελονάδων, του ΑΟ Σιναράδων, των Λύκων Νησακίου και της Corfu FC. Οι περισσότερες εξ αυτών των ομάδων, χρεοκόπησαν και διαλύθηκαν, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της Ένωσης!


• Η Διοίκηση Ποζίδη, έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να «εκποιήσει» το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ΕΠΣ Κέρκυρας, δηλαδή το Αθλητικό Κέντρο στο Κανόνι, νοικιάζοντάς το σε ιδιώτες για 18 ολόκληρα χρόνια, με την σοβαρή υποψία, μάλιστα, της μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Πρόκειται για τη μοναδική Ένωση της Ελλάδας που παραχωρεί (έναντι μισθώματος) το γήπεδο, το οποίο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της ΕΠΟ.


• Η Διοίκηση Ποζίδη, όχι μόνο «χάρισε» το ενωσιακό γήπεδο σε επιχειρηματίες, αλλά τους επιτρέπει να απαγορεύουν σε κερκυραϊκά Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν τη δουλειά τους, όπως π.χ. να φωτογραφίζουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που διεξάγονται εκεί.


• Η ΕΠΣΚ αποφεύγει συστηματικά να συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει σε πολλούς τομείς (όπως π.χ. στη διάθεση παρατηρητών διαιτησίας, στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων διαιτησίας, στη στελέχωση της Επιτροπής Διαιτησίας και στη φιλοξενία των δευτεριάτικων μαθημάτων στα γραφεία του ΣΔΠΚ). Ο κυριότερος λόγος αυτής της «απόστασης» που υπάρχει μεταξύ Ένωσης και Συνδέσμου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Ποζίδης επιμένει... φανατικά να μετέχει στην Επιτροπή Διαιτησίας ο (επιστήθιος φίλος του) Γιάννης Μέριανος, ο οποίος όχι μόνο είναι διαιτητικά υπερήλικας, αλλά επιπλέον δεν τυγχάνει ούτε παλαίμαχος διαιτητής υψηλού κύρους (που επιτάσσει ο Κανονισμός), ενώ -το βασικότερο- δεν είναι πιστοποιημένος από την ΕΠΟ.


• Η Διοίκηση Ποζίδη, διακρίνεται για την τεράστια ανικανότητά της, αλλά και την πελώρια αδιαφορία της, να παρέμβει στους αρμόδιους φορείς (Πολιτεία, Ομοσπονδία, Περιφέρεια, Δήμος), ούτως ώστε τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία να πάρουν μια (έστω και μικρή) οικονομική ανάσα, καθώς και να βελτιωθεί η κατάσταση των κερκυραϊκών γηπέδων, μερικά εκ των οποίων παρουσιάζουν άθλια εικόνα, δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και είναι άκρως επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών (ποδοσφαιριστών και διαιτητών).


• Η Διοίκηση Ποζίδη, προφανώς για λόγους ψηφοθηρικούς ή... ρουσφετολογικούς, επέτρεψε (κόντρα στον ισχύοντα Κανονισμό) να παρεισφρήσουν σε αρκετές ομάδες της Α1' Κατηγορίας, μη πτυχιούχοι προπονητές, αφήνοντας έτσι άνεργους πολλούς πιστοποιημένους τεχνικούς, που κόπιασαν και ξοδεύτηκαν για να πάρουν το ρημάδι το δίπλωμα!


• Πριν από λίγο καιρό, κ ενώ τα τοπικά σωματεία αντιμετώπιζαν πληθώρα σοβαρών προβλημάτων (οικονομικά, γηπεδικά κ.α.), την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ένωσης, αντί να σταθεί δίπλα τους, να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις, όπως άλλωστε επιτάσσει το καθήκον του, αντιθέτως έκανε... ταξιδάκια αναψυχής στας Ευρώπας και στα ελληνικά νησιά, κι επιδίδονταν στο αγαπημένο του σπορ, τη μανιώδη ανάρτηση σχολίων στο Facebook!


• Με τις τραγικές αποφάσεις και τακτικές της Διοίκησης Ποζίδη, συρρικνώθηκε ο αριθμός όχι μόνο των ανδρικών ομάδων, αλλά κι εκείνος των παιδικών Κατηγοριών, ενώ εξαφανίστηκε οριστικά και το επίσημο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων, το οποίο την τελευταία τριετία διοργανώνεται πλέον από ιδιώτες.


• Η Γραμματεία της ΕΠΣ Κέρκυρας, υπό την ανοχή ή την εντολή της Διοίκησης Ποζίδη, προέβη στην απίστευτη, κατάπτυστη και γελοία ενέργεια να κάνει διακρίσεις μεταξύ των δημοσιογράφων, αποκλείοντας από τον Μάρτη του 2018 τα (επικριτικά προς την Ένωση) ΜΜΕ, όπως η ιστοσελίδα μας, από την αποστολή των ενημερωτικών δελτίων Τύπου της διοργανώτριας αρχής. Κάτι το οποία συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου!


• Επί ημερών Ποζίδη, δημιουργήθηκε μια μεγάλη και πρωτοφανής αναστάτωση στο τοπικό ποδόσφαιρο, μεταξύ ιδιωτών, με την αποστολή εξωδίκων, την υποβολή αγωγών και την παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή την ενοικίαση του ενωσιακού γηπέδου.


• Με την πολιτική που ακολουθεί η Διοίκηση Ποζίδη απέναντι στην ΕΠΟ, έχουν απομονωθεί πλήρως η ΕΠΣΚ και το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης δεν έχει την παραμικρή ισχύ ή πρόσβαση ή επιρροή στην Ομοσπονδία.


• Η Διοίκηση Ποζίδη χαρακτηρίζεται από μεγάλη αδιαφάνεια, ειδικά σ' ότι αφορά τα οικονομικά ζητήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας, η δημοσιοποίηση των οποίων αποφεύγεται επιμελώς.


Σε γενικές γραμμές, η Διοίκηση του Παναγιώτη Ποζιδη απέτυχε παντού και παταγωδώς!!! Εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση που έχει απέναντί της είναι διαλυμένη και σχεδόν ανύπαρκτη, έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να οδηγήσει το κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο χάος, στην ανυποληψία και την κακομοιριά!

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ, χαρακτηρίζεται από τη διοικητική του ανικανότητα, από την παραγοντική του ανεπάρκεια και από την ακαταλληλότητά του να ανταπεξέλθει στον θεσμικό του ρόλο.


Κύριε Ποζίδη, έχετε κάνει ανυπολόγιστο κακό στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο! Το καλύτερο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε, είναι να αφήσετε επιτέλους την καρέκλα, να ξεκουμπιστείτε και να πάτε στο σπιτάκι σας! Αυτή σας η κίνηση, θα αποτελέσει τη μοναδική σας προσφορά στο ποδόσφαιρο του νησιού! Διότι εάν δεν το πράξετε, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να ισοπεδώσετε και να καταστρέψετε τα πάντα! Η παραίτησή σας, είναι μονόδρομος!!! Βγάλτε τις παρωπίδες. Πάρα πολλά σωματεία, στην Γενική Συνέλευση του Φλεβάρη, σας έστειλαν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα! Σας είπαν ότι σας βαρέθηκαν, δεν σας εμπιστεύονται και δεν σας θέλουν επικεφαλή της Ένωσης...
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
18
Σεπτέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία, Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης, Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb