20/05/2019

«Ναυάγησε» η συγχώνευση του Νέου 2017 με τον Όλυμπο

Τελικά, δεν «προχώρησε» η συγχώνευση του Ολύμπου με τον Νέο 2017, των ομάδων δηλαδή που την εφετινή σαιζόν κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στην βαθμολογία της Α' τοπικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου και πήραν το... εισιτήριο για την Α1'.


Το τελευταίο διάστημα, οι ιθύνοντες των δύο σωματείων βρίσκονταν σε επαφές και συζητήσεις, προκειμένου ο Νέος 2017 να ενσωματώνονταν στον Όλυμπο, ο οποίος τη νέα περίοδο θα «κατέβαινε» στο Πρωτάθλημα της Α1' Κατηγορίας ως ενιαία ομάδα. Εν τέλει, όμως, οι διαπραγματεύσεις «ναυάγησαν»!


Στο «στρατόπεδο» του Νέου 2017 επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια γι' αυτή την αρνητική εξέλιξη, με τα στελέχη του -όπως μαθαίνουμε- να καταλογίζουν το μεγαλύτερο μερίδιο υπαιτιότητας στον Καρδιτσιώτη Πρόεδρο του Ολύμπου, Δημοσθένη Σφήκα, ο οποίος αρχικά ήταν πολύ θετικός στο ενδεχόμενο της συνεργασίας, αλλά στη συνέχεια έκανε πίσω.


Εδώ, να επισημανθεί το εξής. Μέχρι και πριν ένα χρόνο, ο Νέος 2017 ονομάζονταν «Νέος Όλυμπος 2017», επειδή όμως πέρυσι ανέβηκε από τη Β' Κατηγορία στην Α', δεν θέλησε να έχει κόντρες και προστριβές με τον Όλυμπο, με τον οποίο θα ήταν αντίπαλοι στο Πρωτάθλημα, καθότι ο τελευταίος αρνούνταν να αναγνωρίσει άλλο σωματείο στο νησί, που να φέρει το όνομα «Όλυμπος». Για τον λόγο αυτό, ο Νέος Όλυμπος 2017 προέβη το προηγούμενο καλοκαίρι σε μια κίνηση καλής θέλησης και άλλαξε την επωνυμία του, αφαιρώντας το όνομα «Όλυμπος». Παρ' όλα ταύτα, ωστόσο, η συνένωση των δύο συλλόγων δεν πραγματοποιείται και θα συνεχίσουν αυτόνομοι τη λειτουργία τους.


Να αναφέρουμε, τέλος, ότι στην περίπτωση που συγχωνεύονταν ο Όλυμπος και ο Νέος 2017, τότε στην Α1' Κατηγορία θα προέκυπτε μία κενή θέση. Αυτό σημαίνει ότι στην Α' και τη Β' Κατηγορία θα έπαιζαν μπαράζ οι ηττημένες ομάδες των πρόσφατων play offs, δηλαδή ο Κεραυνός Αγίου Νιικολάου με την ΑΕ Καναλίων και ο Ποσειδώνας Βιταλάδων με τον ΑΟ Βασιλάτικα αντίστοιχα, όπου οι νικητές των ζευγαριών θα προβιβάζονταν στην αμέσως επόμενη Κατηγορία.


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
18
Σεπτέμβριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία, Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης, Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb