13/05/2019

ΚΑΛΟΥΔΗΣ: «Ο Κρόνος θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει και στην Football League

Ο Γιάννης Καλούδης, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κρόνου Αργυράδων δυο μόλις αγωνιστικές πρίν την λήξη του Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής και πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση του τίτλου στον 3ο Όμιλο και την άνοδο στην Football League, παρέθεσε συνέντευξη στο «SDNA.GR».


Μεταξύ άλλων, ο κερκυραίος προπονητής αναφέρθηκε στις δυσκολίες του Πρωταθλήματος της τρίτει τη τάξη Κατηγορίας, το πόσο σημαντικό στοιχείο θα αποτελέσει η σωστή οργάνωση του σωματείου για την επίτευξη μιας αξιοπρεπούς εμφάνισης στην Football League, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στον Πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Καραϊσαρλή, δίχως όμως να κάνει αναφορά στη συμβολή που είχε ο συνάδελφός του, Γιάννης Χονδρογιάννης, στην επιτυχία των «μπλέ» και -τέλος- δεν διευκρίνισε αν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με το συγκρότημα της νότιας Κέρκυρας.


Η συνέντευξη που παρέθεσε ο Γιάννης Καλούδης στο αθηναϊκό σάιτ προχθές Σάββατο (11/5), έχει ως εξής:


Ο Κρόνος Αργυράδων για πρώτη φορά στην ιστορία θα αγωνιστεί στην Football League. Πόσο σημαντική είναι η επιτυχία αυτή για την ομάδα;
«Αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα είναι ένα χωριό το οποίο έχει γύρω στους 500 κατοίκους και εάν δούμε ότι οι άλλες ομάδες είναι πρωτεύουσες νομών όπως είναι η Καβάλα, η Βέροια... είναι πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και θεωρώ ότι είναι μία επιτυχία μέχρι την επόμενη. Αυτό το λέω γιατί στο τιμόνι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει όραμα και είναι επίμονος και φιλόδοξος με την καλή έννοια».


Αναλάβατε την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τι ήταν αυτό που περάσατε στους παίκτες προκειμένου να τα καταφέρουν;
«Καταρχήν προσεγγίσαμε τακτικά αυτά τα δύο παιχνίδια, με τέτοιο τρόπο, ούτος ώστε η ομάδα να πάρει απλά τους τρεις βαθμούς. Δεν μπήκαμε πολύ μέσα στο παιχνίδι, για να μην κερδίσουμε.
Δώσαμε βαρύτητα στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά σημαντικό συστατικό πιστεύω ότι ήταν το γεγονός, ότι η ομάδα μπήκε και στα δύο παιχνίδια με πλάνο νίκης...».


Το γεγονός ότι ο 3ος όμιλος ήταν από τους πιο ανοικτούς της Γ΄Εθνικής ήταν κάτι που σας δυσκόλεψε πολύ.... ;
«Ο όμιλος όντως ήταν παρά πολύ δύσκολος, γιατί υπήρχαν παραδοσιακές ομάδες σε αυτόν, οι οποίες αν μη τι άλλο θεωρητικά ανήκουν και σε παραπάνω κατηγορίες. Ο Κρόνος έδειξε από την αρχή, ότι έχει μία ομάδα ανταγωνιστική, μία ομάδα η οποία θα παλέψει για την κορυφή, χωρίς όμως να το λέει.
Εγώ δεν ήμουν στην ομάδα στην αρχή, αλλά επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος της Κέρκυρας και ήξερα και έβλεπα την ομάδα. Με πολύ σωστές κινήσεις σ΄έναν πολύ δύσκολο όμιλο... η ομάδα κατάφερε και ανέβηκε.
Θεωρώ ότι είναι επίτευγμα αυτό, γιατί όπως είπα και πιο πριν όταν αυτή προέρχεται από ένα χωριό 500 ατόμων και έχει να αντιμετωπίσει ομάδες όπως είναι ο Θεσπρωτός, ο Μακεδονικός Φούφα, ο περυσινός πρωταθλητής ο Τηλυκράτης, οι οποίες προέρχονται από πρωτεύουσες νομών είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.
Δεν δυσκόλεψε τον Κρόνο όπως το εννοούμε ότι ο όμιλος ήταν αμφίρροπος, απλά τον έκανε να είναι πολύ πιο σοβαρός σε πολλά παιχνίδια για να μην πω σε όλα, για να καταφέρει αυτό που κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση.»


Θα συνεχίσετε και την νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας;
«Αυτό θα μου επιτρέψετε να μην το αναφέρω τώρα. Έχουμε κάνει ήδη μία συζήτηση με τον πρόεδρο, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Είναι πολλοί οι παράγοντες, από τους οποίους θα εξαρτηθεί αυτό. Πολλοί και στην εξέλιξη θα μάθουμε.»


Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην επικαιρότητα είναι αυτό της αναδιάρθρωσης; Ποιά είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα;
«Θεωρώ ότι μία αναδιάρθρωση στις κατηγορίες για να βρει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πάρα πολύ καλή... Κατά την απόψη μου θα έπρεπε να γίνει λίγο πιο τμηματικά. Κάποιες ομάδες αδικούνται από την αναδιάρθρωση, κάποιες άλλες ευνοούνται. Θα μπορούσε η Πολιτεία, η ΕΠΟ να κάνει την αναδιάρθρωση, να ξεκινήσει την αναδιάρθρωση από φέτος, αλλά τουλάχιστον οι πρωταθλητές της Γ΄Εθνικής, να μην επηρεαστούν και θεωρητικά να ανεβούν μισή κατηγορία.
Ναι μεν η ομάδα ανέβηκε στην Football League, ναι μεν έγινε επαγγελματικό το όλο κομμάτι, αλλά μία πρωταθλήτρια Γ΄Εθνικής, με τόσο αγώνα και τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε όλη την χρονιά πιστεύω θα έπρεπε δικαιωματικά να παίζει στην Super League 2 όπως λέγεται πλέον η Β΄ Εθνική.
Στην τμηματική πλέον αναδιάρθρωση πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο, για τις ομάδες οι οποίες αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στους ομίλους της.»


Θεωρείτε εν ολίγοις ότι η αναδιάρθρωση που πάει να γίνει ότι ως ένα κομμάτι της είναι άδικη, για τις ομάδες της Γ΄Εθνικής, οι οποίες θα πρέπει να ξαναπεράσουν άλλον ένα χρόνο, προκειμένου να φτάσουν στην Super League 2;
«Ναι πράγμα που σημαίνει παραπάνω έξοδα συν του ότι θα μπορούσε η ομάδα να παίζει στις πολύ μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην ουσία ενώ θα παίξουμε σε επαγγελματική κατηγορία, αυτή θα είναι και πάλι η Γ΄Εθνική.»


Πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό σε μία κατηγορία, όπως ήταν η φετινή Γ΄Εθνική όπου δεν υπήρχαν έσοδα;
«Αυτό είναι το σημαντικό. Όταν η κάθε ομάδα έχει υγιές Δ.Σ., έχει ανθρώπους οι οποίοι καταρχήν είναι ρομαντικοί και έχουν όραμα για το ποδόσφαιρο..., θεωρώ ότι η φιλοδοξία και το όραμα ενός ανθρώπου για την ανάδειξη του τόπου τους είναι ένα κομμάτι σημαντικό.
Τουλάχιστον όσον αφορά τον δικό μας πρόεδρο τον κύριο Καραϊσαρλή, έναν άνθρωπο τον οποίο τον γνωρίζω από παλαιότερα καθώς είχα ξανασυνεργαστεί μαζί του στην ομάδα του Κρόνου, γύρω στον ενάμιση χρόνο.
Έχει αυτή την φιλοδοξία και αυτό το όραμα. Αν δουν οι παράγοντες το ποδόσφαιρο πιο ρομαντικά θεωρώ ότι θα υπάρξουν καλύτερες επιτυχίες.»


Ποιά θα είναι η πρώτη σας προτεραιότητα σε περίπτωση που συνεχίσετε στην ομάδα και την νέα χρονιά;
«Η οργάνωση σε μία ομάδα η οποία θα κινηθεί επαγγελματικά είναι το Α και το Ω. Είμαστε η μοναδική ομάδα που στο οικονομικό κομμάτι μπορεί να είναι και σε τέλειο βαθμό. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που στο οικονομικό σκέλος είμαστε υγιείς.
Οι μεταγραφές ουσίας και όχι οι μεταγραφές αεροδρομίου οι οποίες είναι σίγουρες ότι θα γίνουν στην ομάδα, όπως και φέτος απέδειξε ότι ξέρει να κάνει μεταγραφές είναι το συστατικό και το μυστικό, η ομάδα να πάει καλά.
Να γεμίσει το ρόστερ με ποιοτικούς - έμπειρους παίκτες και συνάμα καλούς χαρακτήρες και η οργάνωση εξωαγωνιστικά που θα αγκαλιάσει την ομάδα.
Με την σωστή οργάνωση, αλλά και με τις μεταγραφές ουσίας και όχι αεροδρομίου θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μία ώθηση στην ομάδα, προκειμένου και στην επόμενη κατηγορία να πάει και εκεί καλά.»


Ο Κρόνος μπορεί στο πρωτάθλημα της Football League... να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο;
«Αυτό είναι μία δύσκολη ερώτηση. Όπως σας είπα γνωρίζω τον πρόεδρο, επειδή έχουμε συνεργαστεί μαζί και πιο παλιά, αυτός ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που με ότι ασχοληθεί θέλει να έχει επιτυχία... Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα παλέψει και θα προσπαθήσει ο Κρόνος, προκειμένου να κάνει τέτοιες κινήσεις, όπου θα κοιτάξει να πρωταγωνιστήσει.
Τώρα αν αυτό είναι πάλι η κορυφή, ή μία αξιοπρεπέστατη πορεία τριάδας - πεντάδας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Το πόσο θα οριοθετηθεί το ταβάνι δεν μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή, αλλά το ότι θα παλέψει για το καλύτερο θα το κάνει.
Ο κύριος Καραϊσαρλής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, προς όλους τους παράγοντες στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Κέρκυρα. Τυπικότατος, κύριος, με όραμα, με φιλοδοξίες και πάνω απ΄όλα γνώστης τόσο του παραγοντισμού, όσο και του ποδοσφαίρου.»


Θεωρείτε άδικη την απόφαση που έχει παρθεί για άμεση εφαρμογή της αναδιάρθρωσης από την νέα σεζόν;
«Θα μπορούσε οι ομάδες, οι οποίες ήταν πρωταθλήτριες στους ομίλους της φετινής Γ΄Εθνικής, να πάρουν μία άνοδο στην Β΄Εθνική της νέας σεζόν που θα λέγεται Super League 2 και να γίνουν δύο οι όμιλοι. Από την επόμενη χρονιά αυτοί οι δύο όμιλοι, με τις κατάλληλες πτώσεις οι ανόδους κατηγοριών να δημιουργηθεί σε μία και αν όχι αμέσως, να υπάρξει ένα πλάνο τριετίας, το οποίο θα καταλήξει σε αυτό εδώ το μοντέλο, στο οποίο θα καταλήξει τώρα.
Αυτό πιστεύω ότι είναι και το πιο δίκαιο για τις ομάδες. Αυτή την εντύπωση έχω γιατί όταν μία πρωταθλήτρια του βεληνεκούς της Καβάλας, της Βέροιας, του Αιγάλεω... καταλαβαίνετε ότι από την Γ΄Εθνική να ανεβεί πάλι στην Γ και απλά να αλλάξει το επαγγελματικό κομμάτι, δεν είναι τόσο πολύ οικονομικά συμφέρον και ειδικά για τις εποχές που ζούμε, όπου η κρίση έχει χτυπήσει τα πάντα.
Ανέβα κατηγορία δημιούργησε δύο ομίλους, δώσε το ερέθισμα να φτιαχτούν καλές ομάδες, γιατί θα πέφτουν αρκετές μιας και στην συνέχεια θα μετατραπεί σε έναν όμιλο η Super League 2 και πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αλλά και πιο δίκαιο.»


Ποιό ήταν το μυστικό που οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία αυτή;
«Όπως είπα και πιο πριν την ομάδα την παρακολουθούσα επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος του νησιού. Η ομάδα είχε ποιότητα και είχε παίκτες εγνωσμένης αξίας. Όταν σε ένα ρόστερ ανήκουν ο Κοιλιάρας, ο Νταντίδης, ο Χαρτσιάς, ο Μουζακίτης, ο Χατζηδημητρίου, ο Κόλλινς, ο Κάνεφ, ο Αχείμαστος και άλλα παιδιά... αν μη τι άλλο είναι ένα ρόστερ, το οποίο είναι ποδοσφαιριστές Β΄Εθνικής.
Όταν αυτοί οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην Γ΄Εθνική έχουν ένα αβαντάζ και εμπειρίας και αξίας και δυναμικής για να ανεβάσουν την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Έκαναν το αυτονόητο. Θεωρώ ότι η ομάδα του Κρόνου φέτος με το ρόστερ που είχε συν την προεδρική ηγεσία που είχε αλλά και την στήριξη του κόσμου, ο οποίος την ακολούθησε πάντου έκανε το αυτονόητο.
Ανέβηκε κατηγορία με αυτούς τους παίκτες, αν δεν ανέβαινε η ομάδα κατηγορία θα ήταν θέμα συζήτησης... Είχαν γίνει κινήσεις σωστές με παίκτες γνώστες της κατηγορίας, αλλά και της παραπάνω...»


Το γεγονός ότι ο Κρόνος ήταν αήττητος στην έδρα του και σε συνδυασμό με το ότι διέθετε την καλύτερη άμυνα του ομίλου, πόσο βοήθησε στην επίτευξη του στόχου της ανόδου;
«Η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι σε μία ομάδα. Όταν προσπαθείς να μην δέχεσαι γκολ και έχεις μπροστά σου ένα για να πάρεις το παιχνίδι είναι αν μη τι άλλο, πιο εύκολο από το να δεχτείς ένα ή δύο και να πρέπει να βάλεις τρία για να πάρεις το παιχνίδι. Όταν σε μία ομάδα ονομάζουμε άμυνα η πρώτη γραμμή άμυνας ξεκινά από την επίθεση . Η επίθεση του Κρόνου ως πρώτη αμυντική γραμμή, το κέντρο με το σωστό στήσιμο και φυσικά οι αμυντικοί καθαρά παίκτες ήταν αυτό το οποίο έδωσαν τα μόνο 9 γκολ παθητικό...
Η άμυνα σε μία ομάδα ξεκινά από την επίθεση. Η επίθεση σε μία ομάδα ξεκινά από την άμυνα. Αυτά τα πράγματα είναι αλληλένδετα... Στην δική μου φιλοσοφία αυτό επικρατεί. Παίξαμε δύο παιχνίδια και στα δύο παιχνίδια είχαμε μία τακτική προσέγγιση διαφορετική, απ΄ότι είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο και εννοώ ότι είχαμε ένα ανοιχτό πλάνο με βάθος και πλάτος επίθεσης στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον μέχρι το 50΄.
Στην συνέχεια τοποθετήθηκε η ομάδα έτσι, όπου η άμυνα ξεκινούσε από τον επιθετικό μας, προκειμένου να κρατήσουμε το σκορ. Όταν πηγαίνεις στα δύο τελευταία παιχνίδια και έχεις την νίκη, μετά κοιτάς να την διασφαλίσεις, χωρίς όμως να κλειστείς και να δώσεις δικαίωμα στον αντίπαλο για να σε πιέσει... Η άμυνα είναι η επίθεση και η επίθεση η άμυνα, αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία.»


Ένα σχόλιο για τα μπαράζ ανόδου. Ποιές ομάδες πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν;
«Όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Ο Θεσπρωτός μετά το διπλό που έκανε στο Βόλο έχει το αβαντάζ, αλλά δεν παύεινα είναι μεγάλη ομάδα η Νίκη Βόλου. Όπως κέρδισε ο Θεσπρωτός μέσα στην Νίκη Βόλου, θεωρώ ότι το ίδιο μπορεί να κάνει και η Νίκη στην Ηγουμενίτσα.
Όλες οι ομάδες είναι καλές και ιστορικότατες, όπως είναι η Καλαμάτα που έχει παίξει στην Α΄Εθνική και η Νίκη Βόλου. Τρίγλια και Νέστος Χρυσούπολης μπορεί να μην εχουν κάνει ακόμα την υπέρβαση, ωστόσο είναι πάρα πολύ δυνατές ομάδες.
Δεν υπάρχουν προγνωστικά σε αυτά τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα κανένα φαβορί, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή.»

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
2
Ιούνιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Μαρίνος, Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα, Νίκη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb