11/05/2019

Κατατέθηκε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση

 

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατατέθηκε στη Βουλή, αργά το βράδυ της Πέμπτης (9/5), στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων».


Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Αναφορικά με την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προβλέπεται ότι:
Από την περίοδο 2019-20 τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα είναι τρία, η Super League 1, η Super League 2 και η Football League.

 

Η ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική παραμένει όπως έχει και οι σύλλογοι που θα κερδίσουν την άνοδό τους στη Football League θα πρέπει να μετατραπούν σε ΠΑΕ, μέσα σε 30 ημέρες αφότου γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας.

 

Διοργανώτρια αρχή των Super League 2 και Football League θα είναι ο φορέας που διοργανώνει αυτή τη στιγμή τη Football League και ο οποίος αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των δύο πρωταθλημάτων, εξαιρουμένων των συλλόγων που διαθέτουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

 

Aπό τα τηλεοπτκά δικαιώματα της κατηγορίας το 2% θα πηγαίνει στη Super League και συνολικά 9% στην «Ένωση Super League 2 και Football League».


Η «Ένωση Super League 2 και Football League» θα έχει κοινό διοικητικό συμβούλιο, όπου θα μετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League, ενώ πρόεδρος και αντιπροέδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
2
Ιούνιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Μαρίνος, Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα, Νίκη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb