20/03/2019

ΑΟΚ Κέρκυρα… ώρα μηδέν!

Η τρομερά δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΑΟΚ Κέρκυρα έχει οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να προβαίνουν στην έσχατη λύση της αποχής από τις προπονήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές ορισμένων μηνών, αλλά και ως ένα μέτρο πίεσης προς την ΠΑΕ, ώστε να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, ή έστω ένα σημαντικό μέρος εξ αυτών.


Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους «κυανέρυθρους», είναι εξαιρετικά αρνητικό, με τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου να ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και σε κάποιες περιπτώσεις να τίθεται και θέμα επιβίωσης, αφού είναι επαγγελματίες και ζουν αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο. Το όλο ζήτημα έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα και στην πορεία του ΑΟΚ στο Πρωτάθλημα της Football League, με την ομάδα πλέον να κατεβαίνει να παίζει δίχως να έχει κάνει προετοιμασία!


Οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι για κάμποσο καιρό, αλλά το πρόβλημα γιγαντώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την αιφνίδια και ακατανόητη απόφαση του Γιώργου Λιμπάντση να εγκαταλείψει την ΠΑΕ και να την αφήσει στα... κρύα του λουτρού, βουτηγμένη στα χρέη και τις υποχρεώσεις. Μάλιστα, βάσει των πληροφοριών μας, ένα ακόμη «πρωτοκλασάτο» διοικητικό στέλεχος βρίσκεται στην... πόρτα της εξόδου, μη αντέχοντας το οικονομικό βάρος που του επιμερίζεται.


Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση, τότε οι παίκτες θα επιδιώξουν να πάρουν τα λεφτά τους, καταθέτοντας προσφυγή. Εδώ να επισημάνουμε ότι πολύ συχνά εκδικάζονται στην Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ οι προσφυγές παλαιοτέρων ποδοσφαιριστών της ομάδας, με συνέπεια η ΠΑΕ να δέχεται το ένα μπουγιουρντί μετά το άλλο! Ωστόσο, υπάρχει αδυναμία πληρωμής και άρα ελοχεύει ο κίνδυνος της αφαίρεσης βαθμών, ακόμη και της αποβολής από το Πρωτάθλημα!


Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει «φως στο τούνελ», ή έστω κάποια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Α' Αντιπρόεδρο της κερκυραϊκής ΠΑΕ, Λάμπρο Γεωργακόπουλο, τον ρωτήσαμε «τι μέλλει γενέσθαι». Κι εκείνος μας απάντησε λακωνικά: «Στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν εξελίξεις και σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εξελίξεις δεν είναι πάντοτε θετικές».


Όπως γίνεται αντιληπτό, όχι απλά η ομάδα δεν λειτουργεί εύρυθμα, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και το ενδεχόμενο αργά ή γρήγορα η ΠΑΕ να χρεοκοπήσει και είτε να υποβιβαστεί, είτε «να βαρέσει κανόνι»! Όπως δηλαδή είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2013, με την περίπτωση του ιστορικού ΑΟ Κέρκυρα, που είχε διαλυθεί στα χέρια του Λιμπάντση.


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
20
Ιούλιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb