08/03/2019

Τι προβλέπει το πλάνο της αναδιάρθρωσης

Πολύς λόγος έχει γίνει για την αναδιάρθρωση των εθνικών ποδοσφαιρικών Κατηγοριών, που αναμένεται να περάσει με τροπολογία την επόμενη εβδομάδα. Ας δούμε τι προβλέπει το πλάνο:


SUPER LEAGUE


Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1η μέχρι 12η, θα λάβουν μέρος του χρόνου στη Super League 1, ενώ οι τρεις τελευταίες ομάδες (δηλαδή η 16η, η 15η και η 14η) θα υποβιβαστούν στην υπό σύσταση Super League 2. Η ομάδα που θα καταλάβει την 13η θέση, θα δώσει μπαράζ με την 2η της Football League, όπου η νικήτρια του χρόνου θ' αγωνιστεί στη Super League 1 , ενώ η ηττημένη θα παίξει στη Super League 2.


FOOTBALL LEAGUE


Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση θα προβιβαστεί στη Super League 1, ενώ η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση, θα δώσει μπαράζ με την 13η της Super League, όπου η μεν νικήτρια του χρόνου θ' αγωνιστεί στη Super League 1 και η δε ηττημένη θα παίξει στη Super League 2. Οι ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις 3η μέχρι και 10η, θα μετάσχουν στη Super League 2. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11η και 12η, θα υποβιβαστούν στην καινούργια Football League, ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (13η, 14η, 15η και 16η) θα υποβιβαστούν στην Γ' Εθνική, δηλαδή ουσιαστικά θα πέσουν δύο Κατηγορίες.


Γ' ΕΘΝΙΚΗ


Οι Πρωταθλήτριες ομάδες των 8 Ομίλων, θα προβιβαστούν στην καινούργια Football League, ενώ οι 8 δευτεραθλήτριες θα οδηγηθούν στα μπαράζ, όπου οι τέσσερις εξ αυτών θα ανέλθουν στην καινούργια Football League.


Με βάση την ανωτέρω διαδικασία, την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο (2019-2020) θα υπάρχουν τέσσερις Εθνικές Κατηγορίες, αντί για τρεις: η επαγγελματική Super League 1 (που θα έχει τον ρόλο της Α' Εθνικής και θα απαρτίζεται από 14 ομάδες), η επαγγελματική Super League 2 (που θα έχει τον ρόλο της Β' Εθνικής και θα αποτελείται από 12 ομάδες), η ημιεπαγγελματική
Football League (που θα έχει τον ρόλο της Γ' Εθνικής και θα απαρτίζεται από 14 ομάδες) και η ερασιτεχνική Γ' Εθνοκή (που θα έχει τον ρόλο της Δ' Εθνικής, κάτι σαν περιφερειακό Πρωτάθλημα, με πολλούς Ομίλους).


Επειδή με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται πιο πιθανό ο ΑΟΚ Κέρκυρα να μετάσχει στη Super League 2, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η κάθε ΠΑΕ αυτής της Κατηγορίας προβλέπεται να βάλει στο ταμείο της 900 χιλιάδες ευρώ.


Από ‘κει και πέρα, δεν μένει παρά να δούμε αν θα εφαρμοστεί ή όχι το παραπάνω σχέδιο.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
21
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb