02/02/2019

Δυο οι θάνατοι στην Κέρκυρα από την γρίπη τύπου Α

Βάσει των αποτελεσμάτων της νεκροψία νεκροτομής η οποία προηγήθηκε στη σορό του άτυχου 36χρονου Σάκη, , που πέθανε στον ύπνο του, την περασμένη Πέμπτη (31/1) στην περιοχή Κοκκίνι, ήταν κρούσμα της επιδημίας του ιού της Γρίπης τύπου Α, υπότυπου Η1Ν1. Τα παιδιά του, 6 μηνών και 2,5 ετών έχουν ήδη εξεταστεί από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου, εχουν πάρει ιατρικές οδηγίες και παρακολουθούνται.


Ήταν το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα γρίπης, όπως επιβεβαιώνει η Διοίκηση ου Νοσοκομείου. Το πρώτο στέρησε τη ζωή από μία 44χρονη γυναίκα, κατόπιν διαδοχικών νοσηλειών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πέθανε πρίν από τέσσερις μέρες και δηλώθηκε τυπικά στο ΚΕΕΛΠΟ την Πέμπτη, ως κρούσμα γρίπης .


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, μιλώντας στο κερκυραϊκό σάιτ «enimerosi.com», έδωσε οδηγίες για την πρόφύλαξη από τον ιό: Πολύ καλό πλύσιμο χεριών, προληπτικός εμβολιασμός μία ή δύο φορές το χρόνο για τις ευπαθείς ομάδες, εξέταση από γιατρό μετά από 38 ώρες ανησυχητικών συμπτωμάτων, αποφυγή αντιβιώσεων χωρίς ιδιαίτερο λόγο.Υπάρχει επάρκεια εμβολίων, τα οποία μπορούν να γίνουν ακόμα και σήμερα.

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
21
Αύγουστος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb