Αποκλεισμός του CORFUCORNER.GR από το ενωσιακό γήπεδο! - CorfuCorner.gr
19/01/2019

Αποκλεισμός του CORFUCORNER.GR από το ενωσιακό γήπεδο!

Το CORFUCORNER.GR, από τότε που δημιουργήθηκε, υπηρετεί με αφοσίωση και προβάλει με συνέπεια τον κερκυραϊκό αθλητισμό. Ανέκαθεν, σκοπός και επιδίωξη της ιστοσελίδας μας ήταν και είναι η έγκυρη, αντικειμενική και χωρίς σκοπιμότητες ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού και πιστεύουμε ότι, με τις όποιες παραλείψεις ή ανθρώπινα λάθη μας, ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε επιτύχει.


Τα τελευταία 9 χρόνια, το site μας έχει καθιερώσει τη στήλη των φωτορεπορτάζ, δημοσιεύοντας πολλές εκατοντάδες φωτογραφικά αφιερώματα από αγώνες των κερκυραϊκών σωματείων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και χάντμπολ, σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Δυστυχώς, σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την συμπεριφορά του κ. Γιάννη Σφακιανάκη, ενός εκ των ενοικιαστών του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣ Κέρκυρας, στο Κανόνι, ο οποίος παρεμποδίζει τη δουλειά μας, καταστρατηγώντας τους κανονισμούς!


Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Την περασμένη Κυριακή (13/1/2019), παραβρέθηκε στο ενωσιακό γήπεδο ο ερασιτέχνης φωτογράφος του CORFUCORNER.GR, Αντώνης Καρύδης, προκειμένου να καλύψει το παιχνίδι του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας ανάμεσα στον Κρόνο Αργυράδων και τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Όπως άλλωστε έχει πράξει σε όλα τα φετινά εντός έδρας ματς της κερκυραϊκής ομάδας. Ωστόσο, ο κ. Σφακιανάκης δεν του επέτρεψε να «τραβήξει» φωτογραφίες. Κάτι το οποίο αντιβαίνει τον Κανονισμό, καθότι το γήπεδο, στο συγκεκριμένο δίωρο, είχε παραχωρηθεί στον Κρόνο, με το αζημίωτο βέβαια. Ουδέποτε ο σύλλογος των Αργυράδων προέβαλε αντίρρηση για την φωτογραφική προβολή των αγώνων του (τουναντίον μάλιστα), επομένως ο κ. Σφακιανάκης δεν είχε το δικαίωμα να το πράξει.


Να επισημανθεί ότι δύο εβδομάδες νωρίτερα, την Κυριακή 30/12/2018, όταν ο ίδιος συνεργάτης μας είχε πάει στο ενωσιακό γήπεδο για να καλύψει τον φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη και των Επιλέκτων Κέρκυρας, ο κ. Σφακιανάκης τον είχε προειδοποιήσει πως την επόμενη φορά δεν θα του επιτρέψει να βγάλει φωτογραφίες. Όπως κι έγινε...


Εδώ, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο εν λόγω συνεργάτης μας έχει προβάλει τον κ. Σφακιανάκη με αμέτρητες φωτογραφίες, τόσο ως ποδοσφαιριστή του ΑΟ Κασσιώπη και του ΑΟ Σιναράδων, όσο και ως προπονητή του ΑΟ Σιναράδων, του Κρόνου Αργυράδων και της ΑΕ Λευκίμμης. Τώρα, όμως, δεν τον αφήνει να βγάλει φωτογραφίες σε ένα γήπεδο που ανήκει στην ΕΠΣΚ, δηλαδή στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.


Ήδη, για τα ανωτέρω ενημερώσαμε τηλεφωνικώς διοικητικά στελέχη της ΕΠΣΚ, του Κρόνου Αργυράδων και του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας (του οποίου είναι μέλος ο κ. Σφακιανάκης, που μας εξέφρασαν την έκπληξή τους.


Ωστόσο, ο αποκλεισμός του ερασιτέχνη φωτορεπόρτερ του CORFUCORNER.GR, δεν είναι το μοναδικό «κρούσμα». Πριν από δυο μήνες, (την Κυριακή 11/11/2018) όταν ένας άλλος συνεργάτης του site μας, Χρήστος Γραμμένος (μελος τπου Π.Σ.Α.Τ), είχε τηλεφωνήσει στο ενωσιακό γήπεδο και ζήτησε να πληροφορηθεί το αποτέλεσμα του αγώνα Ομόνοια Γαστουρίου - Κεραυνός Αγίου Νικολάου, ο κ. Σφακιανάκης του είπε: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Ο Γιάννης Σφακιανάκης. Δεν θέλω να ξαναπάρεις τηλέφωνο εδώ».


Τον ίδιο συνεργάτη μας, την περασμένη άνοιξη, ο κ. Σφακιανάκης (όντας τεχνικός της ΑΕ Λευκίμμης τότε), μέσω Facebook τον είχε χλευάσει για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, χαρακτηρίζοντας τον απαξιωτικά «ανάπηρο» και «τυφλό». Ο δημοσιογράφος στις 3/4/2018 είχε προβεί σε επίσημη καταγγελία προς τον Σύνδεσμο Προπονητών, ο οποίος με τη σειρά του είχε εκδώσει ανακοίνωση.


Αυτού του είδους ο αποκλεισμός ενός ΜΜΕ, είναι πρωτοφανής στα χρονικά! Συμβαίνει για πρώτη φορά στο νησί και είναι ένα γεγονός που μας πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω!


Θα θέλαμε, λοιπόν, να θέσουμε τα εξής ερωτήματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κέρκυρας, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Αθλητικού Κέντρου στο Κανόνι, που πριν από πολλά χρόνια είχε κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της ΕΠΟ, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου:
α) Κύριοι, συμφωνείτε με τη συμπεριφορά του ενοικιαστή του γηπέδου;
β) Προβλέπεται στους όρους του συμβολαίου ότι είναι στη δικαιοδοσία του κ. Σφακιανάκη το να επιλέγει σε ποια Μέσα Ενημέρωσης θα επιτρέπεται να κάνουν τη δουλειά τους και ποια θα αποκλείονται;
γ) Η ταυτότητα της ΕΠΣΚ που κατέχει ο φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας μας, ισχύει για το συγκεκριμένο γήπεδο, ή μόνο για όλα τα υπόλοιπα;


Το CORFUCORNER.GR, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Αναφορικά με τα προαναφερόμενα, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε δια της διαχειρίστριας του σάιτ, Ελίνας Νέρη, σε επίσημες καταγγελίες, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, εντός κι εκτός νησιού. Ο κάθε κατεργάρης, θα κάτσει στον πάγκο του! Από ‘κει και πέρα, παρά τα συνεχή εμπόδια που ξεφυτρώνουν, η ιστοσελίδα μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία που έχει χαράξει την τελευταία δεκαετία.


ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ CORFUCORNER.GR

 

 
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
27
Ιανουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb