28/12/2018

Τέλος ο Τάσος Κάκος από παρατηρητής διαιτησίας!

Από το ξεκίνημα της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου, ο Τάσος Κάκος περιλαμβάνονταν στον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας της Super League και ορίζονταν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για να «τσεκάρει» και να βαθμολογεί τις διαιτητικές τετράδες αγώνων της «Μεγάλης Κατηγορίας». Πλέον, όμως, αυτό δεν υφίσταται!


Η προ ενός μήνα πρόσληψη του βετεράνου διεθνή ρέφερι από το Open TV, αποτέλεσε την αφορμή για την καρατόμησή του! Ο Κάκος ανέλαβε καθήκοντα τηλεκριτικού στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή «Total Football» του Ντέμη Νικολαϊδη, σχολιάζοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις.


Από την πρώτη στιγμή, ο 48χρονος Κερκυραίος μπήκε στο... στόχαστρο του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν... προηγούμενα μαζί του, από την εποχή που σφύριζε. Και όχι μόνο διαφωνούσαν με αρκετές από τις τοποθετήσεις του στην ανωτέρω εκπομπή, αλλά τους ενοχλούσε αφάνταστα που ο Τάσος Κάκος συνεργάζονταν με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, άρα ουσιαστικά δούλευε για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.


Έτσι, όπως γράφτηκε στα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ζητώντας το «ξήλωμα» του παλαίμαχου ρέφερι, με την αιτιολογία ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο να κατέχει ταυτόχρονα τις ιδιότητες του παρατηρητή και του τηλεσχολιαστή επίμαχων ποδοσφαιρικών φάσεων. Και φαίνεται πως τα παράπονα και οι κινήσεις της πειραϊκής ΠΑΕ «έπιασαν τόπο», αφού το όνομα του «καραφλού» πλέον δεν βρίσκεται στον πίνακα της ΕΠΟ με τους παρατηρητές διαιτησίας της Super League, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αποπέμφθηκε από την ΚΕΔ.


Πάντως, ο Κάκος έκανε το καθήκον του και ειδοποίησε εγκαίρως την Επιτροπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CORFUCORNER.GR, ο τέως διεθνής διαιτητής ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΟ για την παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή, επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να οριστεί ως παρατηρητής, είτε το όνομά του εξακολουθούσε να είναι στον πίνακα, είτε όχι.


Το βέβαιο είναι ότι ο Τάσος Κάκος «τελείωσε» για φέτος από τη διαιτησία. Ο Κανονισμός της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, το λέει ξεκάθαρα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, στο «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ», στο πειθαρχικό κομμάτι (άρθρο 73, παράγραφος 3, εδάφιο 10) αναφέρονται τα εξής: «Ο με οποιονδήποτε τρόπο σχολιασμός στα Μ.Μ.Ε., περιλαμβανομένων των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, από πρώην διαιτητές, φάσεων από αγώνες εγχώριων διοργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή, οι εν λόγω πρώην διαιτητές, δεν μπορούν να επανενταχθούν με κανένα τρόπο στην οργανωμένη διαιτησία και να διοριστούν μέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Επίσης, δεν μπορούν να συνεργάζονται με Επιτροπές Διαιτησίας των Ε.Π.Σ, να παρευρίσκονται σε κάθε είδους επιμορφωτικές συγκεντρώσεις ή σεμινάρια που διοργανώνονται από τις Επιτροπές Διαιτησίας των Ε.Π.Σ και να παρακολουθούν αξιωματούχους διαιτησίας της της Ε.Π.Ο. σε οποιεσδήποτε επιμορφωτικές εκδηλώσεις».


Τα πράγματα είναι σαφή. Από τη στιγμή που ο βετεράνος διεθνής ρέφερι προέβη στον σχολιασμό φάσεων παιχνιδιών της Super League, εάν ακόμη και αύριο σταματήσει να εμφανίζεται στο Open TV, δεν θα δικαιούται φέτος να αξιοποιηθεί διαιτητικά από την ΕΠΟ ή την ΕΠΣ Κέρκυρας, ούτε θα δύναται να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια διαιτησίας, διότι είναι εν ισχύ ο παραπάνω Κανονισμός.


Για το τέλος, να επισημάνουμε τούτο: Ο προαναφερόμενος Κανονισμός ίσχυε και πριν από δυόμισι χρόνια. Τότε, ένας τέως διαιτητής, που απασχολούνταν στην ΕΠΣΚ (κι εξακολουθεί να απασχολείται μέχρι και σήμερα) είχε «βγεί» σε γνωστό κερκυραϊκό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης και είχε σχολιάσει την απόφαση ενός ντόπιου ρέφερι σε αγώνα των τοπικών διοργανώσεων. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ένωσης δεν είχε εφαρμόσει τον Κανονισμό και δεν είχε καθαιρέσει τον παραβάτη...


• ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ: Συνεργείο αυτοκινήτων και βουλκανιζατέρ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΚΑΣ. Υπεύθυνη και άμεση εξυπηρέτηση, καθημερινά από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 5 το απόγευμα, εκτός σαββατοκύριακου. Η επιχείρηση βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αχιλλείου, δίπλα από το Δημαρχείο. Τηλ επικοινωνίας 6976733826.


• ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ: Κατάστημα "ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΗΣ". Διαθέτει ανταλλακτικά όλων των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και τρακτέρ), καθώς και ανταλλακτικά σκαφών και οικιακών συσκευών. Θα το βρείτε στην Ιωάννου Θεοτόκη 104, απέναντι από το ΙΚΑ. Τηλέφωνο: 26610-34775.


• ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ KEΡKYΡAΣ, με υπεύθυνο προπονητή τον Κώστα Αγάθο. Η Σχολή διδάσκει το παραδοσιακό καράτε WADO RYU (που πλέον είναι Ολυμπιακό), σε τμήματα παιδικά, ανδρών - γυναικών και αγωνιστικό (σπορ καράτε). Εδρεύει στον Άγιο Ματθαίο, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου. Τηλέφωνο: 6932 71 60 66

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Πέμπτη
20
Ιούνιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb