26/12/2018

Ο… κίτρινος πυρετός του Θωμά Βλάσση!

Σε ακόμη ένα παιχνίδι των τοπικών Πρωταθλημάτων, ο Θωμάς Βλάσσης «κατόρθωσε» να... κλέψει την παράσταση και να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή! Και μάλιστα το έπραξε υπό το βλέμμα του προϊσταμένου του!


Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Την περασμένη Κυριακή (23/12) ο Βλάσσης διαιτήτευσε το Αυγερινός Βαλανειού - Ατρόμητος Στρογγυλής, για τη 12η αγωνιστική της Α1' Κατηγορίας. Το παρόν στο γήπεδο των Καρουσάδων έδωσε και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Κέρκυρας, Νίκος Πουλημάς. Το γεγονός αυτό, προφανώς οπλισε τον 41χρονο ρέφερι με περισσότερο «τσαμπουκά»!


Από νωρίς, ο έμπειρος διαιτητής άρχισε να μοιράζει... αβέρτα τις κίτρινες κάρτες, άνευ λόγου και αιτίας τις περισσότερες φορές! Ό,τι κινούνταν εντός του αγωνιστικού χώρου... κιτρινιζόταν! Πάρε και συ, πάρε και συ...


Ο άνθρωπος πρέπει να έκανε ρεκόρ στις κάρτες! Από ένα σημείο και μετά, ξεκίνησε να δείχνει και κόκκινες. Ο... αθεόφοβος απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τόσο τους Άκη Βιτουλαδίτη και Αντώνη Γιαννιώτη του Αυγερινού, όσο και τους Νίκο Λιούμπα και Νίκο Μηνά του Ατρομήτου. Οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με «11 εναντίον 11» και βγήκαν με «9 εναντίον 9». Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας καταγγέλθηκε πως είχε και αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, καθώς και κακή συνεργασία με τους βοηθούς του!


Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θωμάς Βλάσσης κάνει κατάχρηση της κάρτας. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγες εβδομάδες, στο γήπεδο του Σκριπερού, στο παιχνίδι της Α΄ Κατηγορίας μεταξύ ΑΕ Φαιάκων - ΑΕ Καναλίων, όπου είχε κι εκεί μια πολύ αρνητική διαιτησία, «φλομώνοντας» τις ομάδες στις κίτρινες και στις κόκκινες!


Στη μνήμη μας έρχονται και ορισμένα κωμικά περιστατικά. Με πιο πρόσφατο εκείνο που έλαβε χώρα στο γήπεδο του Σκριπερού, την προπερασμένη Κυριακή (16/12), στον αγώνα της Α' Κατηγορίας μεταξύ ΑΕ Φαιάκων - Ηρακλή Αγίων Δέκα. Μόλις τέλειωσε το ματς, το διοικητικό στέλεχος του γηπεδούχου σωματείου, Γιάννης Κατσιμητσίρης, έκανε παράπονα στον Βλάσση για κάποιες αποφάσεις του. Τότε ο ρέφερι, προς έκπληξη όλων, εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει! Πραγματικό αμόκ!!! Και είχε χίλια δίκια ο άνθρωπος. Τι τον ζαλίζετε κάθε τρεις και λίγο; Αυτά ξέρει, αυτά πιστεύει, αυτά σφυράει...


Λοιπόν, η φιλική συμβουλή μας προς τον Θωμά, είναι να κάνει μια μικρή παύση. Να απέχει από τη διαιτησία για δύο-τρεις μήνες (γιατί όχι και για δύο-τρία χρόνια!), ώστε να ηρεμίσει και να ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό.


Εάν, τώρα, ο Θωμάς Βλάσσης δεν επιθυμεί να αποσυρθεί οικειοθελώς, τότε την αρμοδιότητα έχει η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ, η οποία πριν από μερικά χρόνια, τον πολύ καλό λάινσμαν, τον «βάπτισε» διαιτητή, όπου είναι κάκιστος!


Κύριε Πουλημά, επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας και πίστη στις προθέσεις σας, πάρτε επιτέλους τα μέτρα σας. Είδατε ιδίοις όμασι τα καμώματα του ανθρώπου στις Καρουσάδες, όπου μόνο στα... τσιχλοκότσυφα που πετούσαν δεν έβγαλε κάρτα! Δεν είναι δυνατόν να τον αφήνετε ανεξέλεγκτο να διαλύει και να... ξεκληρίζει τις ομάδες! Είτε στείλτε τον για λίγο καιρό στο σπίτι του για να ξεκουραστεί και να συνετιστεί, είτε κατασχέστε του τη σφυρίχτρα και ξανακάντε τον επόπτη...

 

• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
20
Ιούνιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb