05/10/2018

Ένωση Αστυνομικών Αθηνών για Λευκίμμη: «Όχι άλλη Κερατέα».

Οι αντιδράσεις των Αστυνομικών συνεχίζονται με αφορμή την μετακίνηση τους πλέον στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην Λευκίμμη.

 

Με νέα ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Είχαμε την ελπίδα ότι οι ιθύνοντες έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα εφαρμόσουν πρακτικές προκατόχων τους που έχουν παταγωδώς αποτύχει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

 

Στην περίπτωση των δυνάμεων που διατίθενται για υπηρεσία στο Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμης αυτό δεν προκύπτει επ' ουδενί λόγο. Πριν δυο μήνες είχαμε στηλιτεύσει ξανά τις πρακτικές της Διοίκησης, η οποία επέβαλε στους συναδέλφους απάνθρωπα ωράρια, ελάχιστη διοικητική μέριμνα και κυρίως ότι με την ανοχή, της τότε Ηγεσίας, ένα πρόβλημα καθαρά πολιτικό είχε πλέον καταστεί αστυνομικό.

 

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε, αφού οι καταγγελίες των συναδέλφων - μελών μας, που με διαταγή της Υπηρεσίας μετακινούνται στην Κέρκυρα, πληθαίνουν.

 

Από εργασιακής άποψης έχουμε λάβει γνώση ότι η διμοιρία της ΥΑΤ Αττικής εργάζεται καθημερινά το ίδιο ωράριο που μαζί με τις μετακινήσεις φτάνει και κάποιες φορές υπερβαίνει τις 10 ώρες εργασίας.

 

Επιπρόσθετα μας καταγγέλλεται ότι δεν χορηγούνται, ως οφείλει η Υπηρεσία, οι εβδομαδιαίες ημερήσιες αναπαύσεις. Εν έτη 2018 ουδείς έχει το δικαίωμα να υποβάλλει τους εργαζόμενους αστυνομικούς σε αυτήν την ταλαιπωρία.

 

Το θέμα που κυρίως μας απασχολεί όμως είναι άλλο. Είναι η διαρκώς αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Είναι απαράδεκτο ένα πρόβλημα καθαρά πολιτικό - αυτοδιοικητικό, να έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Αστυνομίας και να δημιουργείται συνεχώς μια αντιπαράθεση μεταξύ αυτών οι οποίοι αντιδρούν στην λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. και των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Η οργανωμένη πολιτεία έχει χρέος να δώσει άμεσα λύση πριν δημιουργηθεί μια νέα Κερατέα, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.Μετά και την επίσκεψη του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Κέρκυρα και τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, ενημερωθήκαμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν μια εγκατάσταση χωρίς άδεια, πέριξ της οποίας κατά καιρούς δέχονται δολοφονικές επιθέσεις.

 

Εμείς από την πλευρά μας, ζητούμε την άμεση επιστροφή των δυνάμεων της Αθήνας στη βάση τους . Δεν είναι ανεκτό ο αστυνομικός να γίνεται και πάλι «σάκος του μποξ» στο βωμό πολιτικών ή ιδιωτικών συμφερόντων.Το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι αν οι φορείς που έχουν την ευθύνη δεν καθίσουν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν με τις τοπικές κοινωνίες, δεν επέρχεται ποτέ αποτέλεσμα. Την ώρα που στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο τέτοια θέματα έχουν λυθεί με συναίνεση, εδώ ακόμα αποτελούν σημεία σκληρών αντιπαραθέσεων

 

Η έντονη φημολογία ότι τέτοια ζητήματα θα ανοίξουν και σε περιοχές της Αττικής, επιτείνουν την ανησυχία μας. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να δίνει πολιτική λύση μέσα από σοβαρή συζήτηση και όχι υπό την πίεση του όποιου πολιτικού κόστους. Ούτε βέβαια μπορούν αν δίνονται λύσεις, με την αστυνομία να υποκαθιστά την έλλειψη πολιτικής βούλησης, και στο τέλος το μόνο που μένει να είναι η αντιπαράθεση και το ανάθεμα στους συναδέλφους.

 

Κλείνοντας, καλούμε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως αυτά που έχουν προηγούμενο κυβερνητικής θητείας, να πάρουν σαφή θέση για τα θέματα αυτά και για το πώς προτίθενται να χρησιμοποιήσουν, αν κληθούν, τις αστυνομικές δυνάμεις. Βαρεθήκαμε να ακούμε τους πάντες όταν είναι στην αντιπολίτευση να μας καταγγέλλουν και όταν κυβερνούν να μην κάνουν βήμα χωρίς εμάς.

 

Στο τέλος το λογαριασμό τον πληρώνει ο εργαζόμενος αστυνομικός!!!».

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
16
Ιούνιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb