05/10/2018

Τα σωματεία «αιμορραγούν» και η ΕΠΣΚ κωφεύει!

Ξεκίνησαν το περασμένο σαββατοκύριακο τα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας και με το «καλημέρα» υπήρξε... μουρμούρα από πλευράς ορισμένων σωματείων, αναφορικά με το εξοδολόγιο.


Μάθαμε π.χ. ότι ο ΑΠΣ Μπενίτσες και ο Νέος 2017, που χρησιμοποιούν αντίστοιχα ως έδρα το ενωσιακό γήπεδο και το γήπεδο «Σπύρος Βλάσσης», που είναι ιδιωτικά, εξέφρασαν παράπονα για το υψηλό αντίτιμο που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν, προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν.


Κι έχουν απόλυτο δίκιο που γκρινιάζουν! 115 ευρώ στη διαιτητική τριάδα, 40 ευρώ στον γιατρό αγώνα, 25 ευρώ στον παρατηρητή διαιτησίας, 15 ευρώ στον παρατηρητή αγώνα και 40 ευρώ στον ιδιοκτήτη του γηπέδου. Σύνολο 235 ευρώ που καταβλήθηκαν για μόλις ένα δίωρο, από ομάδες της Α' Κατηγορίας.


Παρότι οι τοπικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι «αιμορραγούν» οικονομικά, εντούτοις η ΕΠΣΚ τους «βαράει» αλύπητα και τους επιβαρύνει όλο και περισσότερο. Τα πράγμα έχει παραγίνει με το υψηλό κόστος των παραβόλων, με το εξοδολόγιο της διαιτησίας και με τα πρόστιμα για τις κόκκινες κάρτες.


Ειδικά όσον αφορά τα έξοδα των παιχνιδιών, η Ένωση θα μπορούσε κατά την άποψή μας να μην απαιτεί να πληρώνονται ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής διαιτησίας (όπου αυτός ορίζεται). Θα μπορούσε επίσης η Ένωση, το ποσοστό που παρακρατεί από τους διαιτητές, να το χαρίζει στα σωματεία. Θα μπορούσε εξάλλου να μεσολαβήσει, ώστε να μειωθούν οι οικονομικές απαιτήσεις τόσο των γιατρών αγώνων, όσο και των ιδιοκτητών των δύο ιδιωτικών γηπέδων στο Κανόνι. Με αυτό τον τρόπο, οι σύλλογοι θα έπαιρναν «ανάσα»!


Τρόποι επίλυσης των προβλημάτων, υπάρχουν. Όμως δεν υπάρχουν έμπνευση, διάθεση και θέληση από πλευράς διοίκησης Ποζίδη, που έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι! Γι' αυτό και δεν θα πρέπει να απορεί κανείς που κάθε καλοκαίρι «βάζουν λουκέτο» διάφορες ομάδες!!!

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Κυριακή
16
Ιούνιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb