11/09/2018

Γιαννιώτης: «Δίνω καθημερινά έναν αγώνα»!

O Σπύρος Γιαννιώτης, που έχει δοξάσει την Ελλάδα με τις διακρίσεις και τα κατορθώματά του στην κολύμβηση (αργυρός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα), «ανέβασε» ένα συγκλονιστικό μήνυμα στο instagram, με αφορμή τη σημερινή (Τρίτη 11/9) έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Ο 38χρονος Κερκυραίος υπερπρωταθλητής, που σήμερα είναι προπονητής του κολυμβητικού τμήματος του Πανελληνίου, μιλάει για την εμπειρία του ως ένας δυσλεκτικός μαθητής και δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλα τα παιδιά.


Αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιαννιώτη:


«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ισως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.
Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου.


Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.


Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.


Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.


Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.


Καλή σχολική χρονιά».

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
20
Ιούλιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb