06/09/2018

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Τα παραλειπόμενα της συγκρότησης των Ομίλων

Τα... παράδοξα και τα παράλογα της κόντρας που έχει ξεκινήσει( μέσω δικαστηρίων), ανάμεσα σε Super League και ΕΠΟ, με αφορμή την αναδιάρθρωση, αναφέρει το αθηναϊκό σάιτ «MIKRILIGA.COM».


Το σχετικό άρθρο, έχει ως εξής:

«Ξεχάστε τη Γ' Εθνική με την μορφή που την ξέρατε. Επιστρέφουμε σε ένα μοντέλο άλλης δεκαετίας. Επιστροφή στο παρελθόν με την Δ' Εθνική να επανέρχεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.


Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει δύο επαγγελματικές λίγκες (Super League 1, Super League 2), μια ημιεπαγγελματική (Football League) και μετά το... χάος.


Οι ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο από τη Γ' Εθνική επί της ουσίας δεν προβιβάζονται. Όσες κι αν είναι αυτές. Είτε είναι 4 (μέσω μπαράζ όπως πέρυσι) είτε 8 (εάν τελικά οι Κ20 της Super League δεν πάρουν μέρος στη νέα Football League). Απλά μετακινούνται σε μια κατηγορία που δε θα μοιάζει με την τωρινή Football League και προφανώς δε θα είναι ίδια κατηγορία. Παραμένουν δηλαδή σε (ημι)ερασιτεχνικό επίπεδο και του χρόνου βλέπουμε.

Ο καταρτισμός των ομίλων της Γ' Εθνικής σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ήρεμος. Υπήρξε ένταση σε τέτοιο βαθμό που τα πνεύματα οξύνθηκαν και με την πυροσβεστική παρέμβαση ψυχραιμότερων γλιτώσαμε από άλλες καταστάσεις. Ξύλο πάντως δεν έπεσε.


Έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ υπήρχαν εκπρόσωποι Ενώσεων αλλά και ομάδων από την Πελοπόννησο που διαφωνούσαν εξαρχής με τον καταρτισμό των ομίλων. Άλλωστε και μετά το τέλος της διαδικασίας οι απειλές περί αποχώρησης (Αχαΐα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία, Ζάκυνθος) από το πρωτάθλημα εκφράστηκε και επίσημα.


Μειοψήφησε και παραιτήθηκε ο Σταύρος Ψαρόπουλος. Ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής είδε τις προτάσεις του να βρίσκουν σε τοίχο και έτσι αποχώρησε από το πόστο του.
Μέρος της πρότασης που δεν πέρασε και προφανώς δεν... ακούμπησε ήταν και η συγκρότηση ενός ομίλου με ομάδες που θα αποτελούταν τις Ενώσεις Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δωδεκανήσων, Ευβοίας και Βοιωτίας».

 

 

 Corfu Corner Radio

Τετάρτη
24
Απρίλιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Λιζέτα, Ζέτα, Ζέττα, Ελλη, Βέτα, Μεγάλη Τετάρτη, Θαυμαστός, Θαυμαστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb