21/07/2018

Ποιός ο ρόλος του Μέριανου στην Επιτροπή Διαιτησίας;

Πριν από μερικές μέρες, η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας τριμελούς Επιτροπής Διαιτησίας. Πέραν της παρουσίας των Νίκου Πουλημά και Νίκου Κούλια, που είναι παλαίμαχοι διαιτητές, υψηλού κύρους (όπως δηλαδή επιτάσσει ο κανονισμός της ΕΠΟ), αναρωτιόμαστε από ‘κει και πέρα για τον λόγο της ύπαρξης του Γιάννη Μέριανου σ' αυτήν!


Η απορία μας, είναι ρητορική, αφού ο συγκεκριμένος είναι «κολλητός» του Παναγιώτη Ποζίδη. Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης ήθελε να μετέχει ένας πολύ «δικός του» άνθρωπος στην Επιτροπή, που να τον ελέγχει, γι' αυτό και τοποθέτησε τον Μέριανο. Ο οποίος είναι το... παιδί για όλα τα θελήματα! Ετοιμάζει τα Φύλλα Αγώνα των διαιτητών, τρέχει από γήπεδο σε γήπεδο για να κάνει... φιγούρα και πολλές φορές «κατοικοεδρεύει» στα γραφεία της ΕΠΣΚ, κάνοντας ακόμη και τον... τηλεφωνητή! Πριν από λίγους μήνες, μας είχε απαντήσει αυτός στο τηλέφωνο (και μάλιστα δύο φορές), όταν καλέσαμε την Γραμματεία της Ένωσης.


Η παρουσία του Γιάννη Μέριανου στην Επιτροπή Διαιτησίας, αποτέλεσε την κυριότερη αφορμή της μη συνεργασίας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας με την ΕΠΣΚ. Άλλωστε, το προεδρείο του ΣΔΠΚ, είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει στον Ποζίδη ότι επ' ουδενί ήθελε να έχει στα... πόδια του τον εν λόγω κύριο. «Μακριά κι αλάργα», που λένε!


Έτσι, μεταξύ των Γιάννη Μέριανου και Συνδέσμου Διαιτητών, η Διοίκηση της Ένωσης επέλεξε να συνεργαστεί με τον πρώτο, για ακόμη μία χρονιά. Με ένα άτομο, που -όπως λέγεται- δεν έχει ιδέες, ούτε άποψη, αλλά παρίσταται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαιτησίας, απλά και μόνο για να ψηφίζει. Δηλαδή, είναι κάτι σαν... μπουκαλέτο!


Εδώ, να επισημάνουμε ότι ο Μέριανος, πέραν του ότι δεν μπορεί -κατά την γνώμη μας- να θεωρηθεί ως «παλαίμαχος διαιτητής, υψηλού κύρους», δεν είναι πιστοποιημένος από την ΕΠΟ, ενδεχομένως επειδή έχει ξεπεράσει το προβλεπόμενο από τον κανονισμό όριο ηλικίας. Για το λόγο αυτό, στις καθιερωμένες δευτεριάτικες συγκεντρώσεις των ρέφερι της Κέρκυρας, το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει παρουσίες, ενώ από ‘κει και πέρα, κάθονταν απλά και... χαζεύε τα μαθήματα που παρέδιδαν οι εκάστοτε εκπαιδευτές διαιτησίας.


Το περίεργο της όλης υπόθεσης, είναι ότι πριν από μερικά χρόνια, επί προεδρίας Ανδρέα Προβατά στην ΕΠΣΚ, ο Γιάννης Μέριανος είχε αποπεμφθεί από την Επιτροπή Διαιτησίας, με τη σύμφωνη γνώμη και του τότε Γενικού Γραμματέα της Ένωσης, Παναγιώτη Ποζίδη. Όταν, όμως, ο τελευταίος ανέλαβε τα... ηνία της διοργανώτριας αρχής, τότε ο Μέριανος επέστρεψε... καβάλα στ' άλογο!!!


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
25
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb