11/07/2018

Το παρασκήνιο της συγκρότησης της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΚ

Πριν από μερικές μέρες, συγκροτήθηκε η νέα Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, η σύνθεση της οποίας επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης, κατά τη συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη (5 Ιουλίου). Το CorfuCorner.gr έμαθε ορισμένες «πιπεράτες» λεπτομέρειες αναφορικά με τη σύσταση της Επιτροπής και σας τις παραθέτει...


Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ, Παναγιώτης Ποζίδης είχε προσεγγίσει το τελευταίο διάστημα τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, με σκοπό την είσοδο κάποιου ή κάποιων διοικητικών στελεχών του ΣΔΠΚ στην καινούργια Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά και την χρησιμοποίηση των μελών του ως παρατηρητές διαιτησίας στους αγώνες των τοπικών διοργανώσεων. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου έδειξε πολύ διαθέσιμο για συνεργασία με την Ένωση, υπό έναν, όμως, όρο: Να μην συμπεριλαμβάνεται στην Επιτροπή ο Γιάννης Μέριανος, αλλά ούτε να ασκεί οποιαδήποτε επιρροή σ' αυτήν!


Περί τα μέσα Ιουνίου, ο Ποζίδης αυτοδιορίστηκε Πρόεδρος της νέας Επιτροπής Διαιτησίας, δεδομένου ότι τότε ήταν ακόμη σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΠΟ, ότι την προεδρία της Επιτροπής επιβάλλεται να έχει κάποιο στέλεχος του Δ.Σ. της ΕΠΣ. Ωστόσο, ο Κιλκισιώτης παράγοντας βιάστηκε, καθότι ελάχιστες μέρες αργότερα η Ομοσπονδία τροποποίησε τον κανονισμό, με το άρθρο 8 να προβλέπει ότι, πλέον, η τριμελής Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να απαρτίζεται από παλαίμαχους ρέφερι, υψηλού κύρους. Έτσι, αναγκαστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης «καθαιρέθηκε» από την ηγεσία της Επιτροπής, προτού καλά-καλά κλείσει μία εβδομάδα σ' αυτήν!


Στο μεταξύ, η Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, πιστεύοντας ότι θα έρθει σε συμφωνία με την ΕΠΣΚ, έκανε ενέργειες για να προετοιμάσει το έδαφος της συνεργασίας. Θεωρώντας, λοιπόν, ότι οι διαιτητές θα επέστρεφαν στο «σπίτι» τους και πως τα δευτεριάτικα μαθήματα της ερχόμενης περιόδου θα γινόντουσαν στις εγκαταστάσεις του ΣΔΠΚ, στο ΕΑΚ Κέρκυρας, το προεδρείο του Συνδέσμου ήρθε σε επαφή με τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή διαιτησίας, Νίκο Κούλια, προκειμένου να διδάσκει στα καθιερωμένα εβδομαδιαία σεμινάρια, ενώ εκείνος φέρεται να ζήτησε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ως αμοιβή. Εδώ, να σημειώσουμε ότι ο Κούλιας, την περασμένη σαιζόν δεν επιθυμούσε να μετάσχει στην Επιτροπή Διαιτησίας, ούτε να διδάσκει στα δευτεριάτικα μαθήματα, επειδή -όπως φημολογείται- είχε άσχημες σχέσεις με τον Μέριανο, με αποτέλεσμα η ΕΠΣΚ να υποχρεώνεται να φέρνει και να πληρώνει πιστοποιημένους εκπαιδευτές από την γειτονική Θεσπρωτία (είτε τον Νίκο Αθανασίου, είτε τον Δημήτρη Κύρκο)., «καλύπτοντας» φυσικά και τα οδοιπορικά τους.


Ο Παναγιώτης Ποζίδης, μετά το «ξήλωμά» του από επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας, αναζήτησε για τον προεδρικό θώκο έναν βετεράνο ρέφερι, υψηλού κύρους, βρίσκοντας τελικά το κατάλληλο άτομο στο πρόσωπο του Νίκου Πουλημά, ο οποίος στις 22 Ιουνίου, μετά την άδικη αποπομπή του από τους διαιτητικούς πίνακες των Εθνικών Κατηγοριών, αποφάσισε να... κρεμάσει τη σφυρίχτρα του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.


Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, όμως, ήθελε στην εξαιρετικά σημαντική και «ευαίσθητη» Επιτροπή Διαιτησίας, να περιλαμβάνεται κι ένας «δικός του» άνθρωπος. Η καλύτερη λύση και η πιο ιδανική περίπτωση, ήταν για τον Ποζίδη ο Γιάννης Μέριανος. Ο οποίος, ωστόσο, ήταν «κόκκινο πανί» για τον Σύνδεσμο Διαιτητών!


Όπως και να ‘χει, ο Πρόεδρος της Ένωσης είχε πάρει την απόφασή του. Επιθυμούσε, πάση θυσία, στην τριμελή Επιτροπή να υπάρχει ο «κολλητός» του! Έτσι, την προηγούμενη Τετάρτη (4 Ιουλίου), ο Ποζίδης έστειλε... τελεσίγραφο στο προεδρείο του ΣΔΠΚ: «Θέλουμε, ως ΕΠΣΚ, να συνεργαστούμε μαζί σας, θέλουμε έναν από εσάς στην Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά σας ξεκαθαρίζουμε ότι σ΄αυτήν θα συμμετέχει και ο Μέριανος». Όπως ήταν λογικό, η Διοίκηση του Συνδέσμου απάντησε αρνητικά και κάπου εκεί σταμάτησε η επικοινωνία και οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.


Πάντως, προτού στείλει το... τελεσίγραφο στον ΣΔΠΚ, ο Ποζίδης είχε κάνει τα... κουμάντα του και είχε έτοιμη την εναλλακτική λύση! Είχε έρθει σε επαφή με τον Νίκο Κούλια και του είχε προτείνει να μπει στην Επιτροπή Διαιτησίας. Έτσι, όταν ο Σύνδεσμος Διαιτητών αρνήθηκε να εμπλακεί στα διαιτητικά της ΕΠΣΚ, λόγω της παρουσίας του Γιάννη Μέριανου, τότε ο Πρόεδρος της Ένωσης έθεσε σε εφαρμογή το... PLAN B, πείθοντας τον Κούλια να συμμετάσχει στην τριμελή Επιτροπή και παράλληλα να διδάσκει στα μαθήματα των ρέφερι, τα οποία θα ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου. Παρότι ο Κούλιας φερόταν «να μην πηγαίνει» τον Μέριανο, εν τούτοις αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου της ΕΠΣΚ κι επανήλθε στην Επιτροπή, η σύνθεση της οποίας -όπως προαναφέραμε- εγκρίθηκε από το Δ.Σ. μία ημέρα αργότερα, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη.


Πέρυσι, ο Νίκος Κούλιας είχε δώσει... χυλόπιτα στην ΕΠΣ Κέρκυρας, λέγοντας όρθά-κοφτά «Όχι»! Φέτος, όμως, για κάποιο λόγο, οι αντιστάσεις του κάμφηκαν!


Εν κατακλείδι, για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Ποζίδης κατάφερε να επιβάλλει το «εγώ» του, κλείνοντας για άλλη μια χρονιά την... πόρτα στον Σύνδεσμο Διαιτητών του νησιού!


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Corfu Corner Radio

Σάββατο
16
Φεβρουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Πάμφιλος, Παμφύλη, Παμφίλη, Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb