09/07/2018

ΤΟΠΙΚΟ: Άλλαξε η προκήρυξη για Α1’ και Α’ Κατηγορία

Η ΕΠΣ Κέρκυρας προχώρησε στην τροποποίηση της προκήρυξης των τοπικών Πρωταθλημάτων, για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο (2018-2019), σ' ότι αφορά τη διαδικασία προβιβασμού και υποβιβασμού σε Α1' και Α' Κατηγορία. Η προκήρυξη της Β' Κατηγορίας θα γνωστοποιηθεί αφότου ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής.


Συνοπτικά, οι αλλαγές που έγιναν είναι οι εξής:


Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


• Διαδικασία υποβιβασμού:
Ενώ μέχρι πέρυσι, οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα έπεφταν απευθείας στην Α' Κατηγορία, ενώ οι τέσσερις εκείνες που τερμάτιζαν στις θέσεις 9 ως 12 οδηγούνταν στα play out, από του χρόνου θα ισχύει το εξής: Μόνον ο ουραγός της κατάταξης, δηλαδή ο 14ος, θα υποβιβαστεί απευθείας. Στα play out θα λάβουν μέρος οκτώ σωματεία, αυτά που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 μέχρι 13, όπου στην Α' Φάση θα παίξουν 6ος-13ος, 7ος-12ος, 8ος-11ος και 9ος-10ος, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μέχρι τους 6 βαθμούς. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα πέσουν στην Α' Κατηγορία δύο με τέσσερις ομάδες. Ο αριθμός αυτών που θα υποβιβαστούν, θα εξαρτηθεί από το αν θα υποβιβαστεί κάποια από τις δύο κερκυραϊκές ομάδες της Γ' Εθνικής.


Να σημειωθεί ότι -βάσει της προκήρυξης- ο Πρωταθλητής της Α1' θα ανέλθει απευθείας στη Γ' Εθνική.


Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


• Διαδικασία ανόδου:
Ενώ μέχρι πέρυσι, οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζονταν απευθείας στην Α1' Κατηγορία, ενώ οι τέσσερις εκείνες που τερμάτιζαν στις θέσεις 3 ως 6 μετείχαν στα play offs, από τη νέα σαιζόν θα γίνεται το εξής: Μόνον ο 1ος της κατάταξης, δηλαδή ο Πρωταθλητής, θα προαχθεί απευθείας στην Α1'. Στα play offs θα πάρουν μέρος τα τέσσερα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 2 μέχρι 5, όπου στην Α' Φάση θα παίξουν 2ος-5ος και 3ος-4ος, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μέχρι τους 6 βαθμούς. Από αυτή τη διαδικασία, θα ανέβουν ακόμη τρεις ομάδες στην ανώτερη Κατηγορία.


• Διαδικασία υποβιβασμού:
Ενώ μέχρι πέρυσι, οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα έπεφταν απευθείας στη Β' Κατηγορία, ενώ οι τέσσερις εκείνες που τερμάτιζαν στις θέσεις 9 ως 12 οδηγούνταν στα play out, από του χρόνου θα ισχύει το εξής: Μόνον ο ουραγός της κατάταξης, δηλαδή ο 14ος, θα υποβιβαστεί απευθείας. Στα play out θα λάβουν μέρος οκτώ σωματεία, αυτά που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 μέχρι 13, όπου στην Α' Φάση θα παίξουν 6ος-13ος, 7ος-12ος, 8ος-11ος και 9ος-10ος, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μέχρι τους 6 βαθμούς. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα πέσουν στη Β' Κατηγορία δύο με τέσσερις ομάδες. Ο αριθμός αυτών που θα υποβιβαστούν, θα εξαρτηθεί από το αν θα υποβιβαστεί κάποια από τις δύο κερκυραϊκές ομάδες της Γ' Εθνικής.


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
16
Φεβρουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Πάμφιλος, Παμφύλη, Παμφίλη, Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb