09/07/2018

ΤΟΠΙΚΟ: Άλλαξε η προκήρυξη για Α1’ και Α’ Κατηγορία

Η ΕΠΣ Κέρκυρας προχώρησε στην τροποποίηση της προκήρυξης των τοπικών Πρωταθλημάτων, για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο (2018-2019), σ' ότι αφορά τη διαδικασία προβιβασμού και υποβιβασμού σε Α1' και Α' Κατηγορία. Η προκήρυξη της Β' Κατηγορίας θα γνωστοποιηθεί αφότου ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής.


Συνοπτικά, οι αλλαγές που έγιναν είναι οι εξής:


Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


• Διαδικασία υποβιβασμού:
Ενώ μέχρι πέρυσι, οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα έπεφταν απευθείας στην Α' Κατηγορία, ενώ οι τέσσερις εκείνες που τερμάτιζαν στις θέσεις 9 ως 12 οδηγούνταν στα play out, από του χρόνου θα ισχύει το εξής: Μόνον ο ουραγός της κατάταξης, δηλαδή ο 14ος, θα υποβιβαστεί απευθείας. Στα play out θα λάβουν μέρος οκτώ σωματεία, αυτά που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 μέχρι 13, όπου στην Α' Φάση θα παίξουν 6ος-13ος, 7ος-12ος, 8ος-11ος και 9ος-10ος, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μέχρι τους 6 βαθμούς. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα πέσουν στην Α' Κατηγορία δύο με τέσσερις ομάδες. Ο αριθμός αυτών που θα υποβιβαστούν, θα εξαρτηθεί από το αν θα υποβιβαστεί κάποια από τις δύο κερκυραϊκές ομάδες της Γ' Εθνικής.


Να σημειωθεί ότι -βάσει της προκήρυξης- ο Πρωταθλητής της Α1' θα ανέλθει απευθείας στη Γ' Εθνική.


Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


• Διαδικασία ανόδου:
Ενώ μέχρι πέρυσι, οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζονταν απευθείας στην Α1' Κατηγορία, ενώ οι τέσσερις εκείνες που τερμάτιζαν στις θέσεις 3 ως 6 μετείχαν στα play offs, από τη νέα σαιζόν θα γίνεται το εξής: Μόνον ο 1ος της κατάταξης, δηλαδή ο Πρωταθλητής, θα προαχθεί απευθείας στην Α1'. Στα play offs θα πάρουν μέρος τα τέσσερα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 2 μέχρι 5, όπου στην Α' Φάση θα παίξουν 2ος-5ος και 3ος-4ος, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μέχρι τους 6 βαθμούς. Από αυτή τη διαδικασία, θα ανέβουν ακόμη τρεις ομάδες στην ανώτερη Κατηγορία.


• Διαδικασία υποβιβασμού:
Ενώ μέχρι πέρυσι, οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα έπεφταν απευθείας στη Β' Κατηγορία, ενώ οι τέσσερις εκείνες που τερμάτιζαν στις θέσεις 9 ως 12 οδηγούνταν στα play out, από του χρόνου θα ισχύει το εξής: Μόνον ο ουραγός της κατάταξης, δηλαδή ο 14ος, θα υποβιβαστεί απευθείας. Στα play out θα λάβουν μέρος οκτώ σωματεία, αυτά που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 μέχρι 13, όπου στην Α' Φάση θα παίξουν 6ος-13ος, 7ος-12ος, 8ος-11ος και 9ος-10ος, εφόσον η βαθμολογική τους διαφορά είναι μέχρι τους 6 βαθμούς. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα πέσουν στη Β' Κατηγορία δύο με τέσσερις ομάδες. Ο αριθμός αυτών που θα υποβιβαστούν, θα εξαρτηθεί από το αν θα υποβιβαστεί κάποια από τις δύο κερκυραϊκές ομάδες της Γ' Εθνικής.


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
23
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb