22/06/2018

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Πυργιώτης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Κιλκισιώτη!

Από την ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοινώθηκαν οι Πρόεδροι των νέων Επιτροπών της Ένωσης, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, με τον Γιώργο Κουλόπουλο να αποχωρεί από επικεφαλής της σημαντικότερης ίσως Επιτροπής, που δεν είναι άλλη από αυτή της Διαιτησίας.


Η μονοετής θητεία του Πυργιώτη παράγοντα στην... κεφαλή της Επιτροπής Διαιτησίας, υπήρξε απόλυτα απογοητευτική! Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ότι οι διαιτητές ήταν ανοργάνωτοι και η ΕΠΣΚ τους έσερνε πότε από ‘δω και πότε από ‘κει, σαν... περιφερόμενο θίασο, ενώ καθυστέρησε πάρα πολύ να τους εφοδιάσει με τις νέες τους ταυτότητες; Ότι η ΕΠΣΚ δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τους εδώ πιστοποιημένους εκπαιδευτές διαιτησίας (Τάσος Κάκος, Νίκος Κούλιας), γι' αυτό και αναγκάστηκε να φέρνει κάθε εβδομάδα και να πληρώνει εκπαιδευτές της ΕΠΣ Θεσπρωτίας (Νίκος Αθανασίου, Δημήτρης Κύρκος), προκειμένου να διδάσκουν στα μαθήματα των διαιτητών; Ότι η Κέρκυρα κατάντησε να έχει μόλις 6 ρέφερι στις Εθνικές Κατηγορίες (Νίκος Πουλημάς, Σπύρος Κολυτάς, Θεοχάρης Σκορδίλης, Κώστας Τόμπρος, Κώστας Γιούργας, Γεράσιμος Μιχαλάς), με τον Κολυτά μάλιστα να παίρνει τον Γενάρη μεταγραφή στην ΕΠΣ Λασιθίου; Ότι πολλά τοπικά σωματεία εξέφρασαν έντονα παράπονα για την αντιμετώπιση που έτυχαν από τη διαιτησία και με τον Θιναλιακό να αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι ο Κουλόπουλος όριζε τους διαιτητές των αγώνων του Κρόνου Αργυράδων, του οποίου βασικός τερματοφύλακας ήταν ο γαμπρός του, ο Σήφης Ζάχος, άρα υπήρχε ασυμβίβαστο; Ότι καταργήθηκε από την Ένωση η δημοσιοποίηση του ορισμού των διαιτητικών τριάδων στους αγώνες των τοπικών διοργανώσεων; Ότι ο Γιάννης Μέριανος διατέλεσε μέλος της Επιτροπή Διαιτησίας και μάλιστα του δόθηκαν πολλές αρμοδιότητες, παρόλο που δεν είναι πιστοποιημένος και παρότι έχει υπερβεί το επιτρεπτό όριο ηλικίας; Ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας άφησε «γυμνούς» και απροστάτευτους τους ρέφερι, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν ποικίλης μορφής δυσκολίες και προβλήματα; Ότι στα παιχνίδια των τοπικών διοργανώσεων δεν υπήρχαν παρατηρητές διαιτησίας για να ελέγχουν τους ρέφερι; Ότι η Ένωση δεν κατάφερε να προσελκύσει «κόσμο» στη Σχολή Διαιτησίας που διοργάνωσε, με αποτέλεσμα να δηλώσουν συμμετοχή μόλις 7 άτομα; Ότι ουδέποτε μαθαίναμε αν οι κακοί διαιτητές τιμωρούνταν ή αν έπαιρναν... συγχωροχάρτι; Ότι στους διαιτητές δεν δίνονταν εντολή για να πηγαίνουν στο γήπεδο να γυμνάζονται, παρόλο που είχε προσληφθεί ως προπονητής τους ο Άρης Λούβρος; Ότι η ΕΠΣΚ δεν οργάνωσε ούτε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για τους ρέφερι; Ότι η Επιτροπή Διαιτησίας αδυνατούσε να βρει λύση στο πρόβλημα της διαρκούς συρρίκνωσης του έμψυχου διαιτητικού δυναμικού; Ότι η ΕΠΣΚ δεν ενδιαφέρθηκε να συμφιλιώσει κάποιους ρέφερι που είναι «σκοτωμένοι» μεταξύ τους; Ότι οι διαιτητές δεν εφοδιάστηκαν με καινούργιο υλικό, όπως στολές, σφυρίχτρες, κάρτες και σημαιάκια; Ή ότι η Ένωση δεν φρόντισε για την αποκατάσταση των σχέσεών της με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας και για τη συνεργασία της μαζί του, κάτι το οποίο σίγουρα θα απέφερε πολλαπλά οφέλη;


Επί προεδρίας, λοιπόν, του Γιώργου Κουλόπουλου στην Επιτροπή Διαιτησίας, έγινε μια τρύπα στο νερό! Ο άνθρωπος αντιμετώπισε τα πάντα με προχειρότητα, ήταν ακατάλληλος και ανεπαρκής για μια τόσο υπεύθυνη θέση, πηγαίνοντας την κερκυραϊκή διαιτησία πολλά-πολλά βήματα πίσω! Πλήρης αποτυχία, δηλαδή, σ' όλους τους τομείς και σ' όλα τα επίπεδα! Για τον λόγο αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε, ζήτησε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κέρκυρας να τον βγάλει από τη συγκεκριμένη Επιτροπή.


Εδώ και μερικές μέρες, ο Παναγιώτης Ποζίδης διόρισε τον εαυτό του ως επικεφαλή της Επιτροπής Διαιτησίας για τον επόμενο ένα χρόνο, επιστρέφοντας έπειτα από μια τετραετία σ' αυτό το πόστο. Τώρα, τα... πιάσαμε τα λεφτά μας και μπορούμε να... κοιμόμαστε ήσυχοι!


Είμαστε, λοιπόν, πολύ περίεργοι να δούμε αν ο Κιλκισιώτης παράγοντας θα κάνει κάτι το αξιόλογο στην εν λόγω Επιτροπή και αν θα δείξει υπευθυνότητα, ή αν θα την χρησιμοποιήσει απλά για να κάνει δημόσιες σχέσεις και από ‘κει και πέρα θα οδηγήσει την κερκυραϊκή διαιτησία ακόμη πιο χαμηλά απ' ότι ο προκάτοχός του!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δρόσος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb