16/06/2018

Ήταν ζήτημα αξιοπρέπειας!

Χρήστος Γραμμένος

Όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, οι επιλογές είναι δύο: Είτε κάνεις... τουμπεκί και ανέχεσαι τα πάντα, είτε φεύγεις με το κεφάλι ψηλά. Εγώ, επέλεξα τον δεύτερο δρόμο!


Μέσω του παρόντος κειμένου, θέλω να γνωστοποιήσω τους ακροατές των εκπομπών μου, ότι πλέον δεν συνεργάζομαι με το Ράδιο Επτάνησα 98,8. Ήμουν μέλος του συγκεκριμένου σταθμού επί 18 ολόκληρα χρόνια (από τον Σεπτέβρη του 2000), κάνοντας δύο αθλητικές εκπομπές την εβδομάδα («Ανατροπή και πέναλτι», κάθε Δευτέρα στις 18:00 και «Στη σέντρα», κάθε Σάββατο στις 18:00).


Δυστυχώς, οι εκπομπές μου αυτές, για τις οποίες κυριολεκτικά έφτυσα αίμα όλα αυτά τα χρόνια για να τις φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο, δεν μεταδίδονται πια από τον αέρα του Ράδιο Επτάνησα. Για την ακρίβεια, ΚΟΠΗΚΑΝ!!!


Όλως... συμπτωματικώς (!), τα προβλήματα στη συνεργασία μου με τον σταθμό ξεκίνησαν πριν από περίπου 10 μήνες, από τότε δηλαδή που ο ιδιοκτήτης του ραδιοφώνου, ο κ. Δημοσθένης Σφήκας, ανέλαβε την προεδρία του ιστορικού Ολύμπου. Έκτοτε, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, άρχισε να γίνεται παρέμβαση στη δουλειά μου, είτε από τον ίδιο τον κ. Δημοσθένη Σφήκα, είτε από τον γιο του, τον κ. Κώστα Σφήκα, που έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Ράδιο Επτάνησα.


Για να σας δώσω μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για το τι γινόταν, θα αναφέρω τις εξής περιπτώσεις:
1. Οι κ.κ Δημοσθένης κι Κώστας Σφήκας, μου απαγόρευσαν να κάνω την ραδιοφωνική συνέντευξη που είχα προγραμματίσει με τον πρώην Πρόεδρο του Ολύμπου, Σπύρο Καρδακάρη, ο οποίος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη σημερινή Διοίκηση του συλλόγου. Για του λόγου το αληθές, επικαλούμαι και την μαρτυρία του κ. Καρδακάρη.
2. Ο κ. Κώστας Σφήκας, μου απαγόρευσε να κάνω αναφορά στην εκπομπή μου στον προπονητή της Κ17 του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, Βαγγέλη Καρπατσέλη, επειδή είχαν κάτι «προηγούμενα».
3. Ο κ. Δημοσθένης Σφήκας, με επέπληξε με πολύ προσβλητικό τρόπο, επειδή στις εκπομπές μου είχα κάνει εκτίμηση για το υψηλό μπάτζετ του Κρόνου Αργυράδων. «Ο Γιάννης Καραϊσαρλής είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και πίνουμε καφέ μαζί. Να προσέχεις τι λες γι΄αυτόν», μου είπε μεταξύ άλλων.
4.Από τον περασμένο Μάρτη, λίγο πριν κοπεί η εκπομπή μου, ο κ. Κώστας Σφήκας, μου απαγόρευε να «βγάζω στον αέρα» τον επί πολλά έτη στενό μου συνεργάτη, Γιώργο Αβραμιώτη και την επί τριετία στενή συνεργάτιδά μου, Ελίνα Νέρη, οι οποίοι με βοηθούσαν πάρα πολύ στην ανάγνωση κειμένων, λόγω του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζω στην όραση (τυφλότητα σε ποσοστό 99,9%, βάσει πιστοποίησης ΚΕ.Π.Α.), γι αυτό άλλωστε, τα τελευταία 3 χρόνια οι εκπομπές γινόταν ιντερνετικώς από την οικία μου, μέσω WEB RADIO.
5. Αρκετό καιρό νωρίτερα, ο κ. Κώστας Σφήκας, μου είχε απαγορέψει να «βγάζω» τηλεφωνικά στις εκπομπές μου τους φίλους και συνεργάτες μου, Μιχάλη Γραμμένο και Ματούλα Ανδριώτη, ενώ μου απαγόρευε να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό CORFU CHANNEL, προφανώς επειδή είχαν κάποια κόντρα.
6. Λίγο προτού σταματήσουν οι εκπομπές μου, ο κ. Κώστας Σφήκας καθυστερούσε προκλητικά κι επιδεικτικά να με «βγάλει στον αέρα», άνευ λόγου και αιτίας, με συνέπεια οι εκπομπές αντί για τις 18:00, να αρχίζουν συνήθως μετά τις 18:25. Αυτό, με εξέθετε στους ακροατές μου, διότι έδειχνα να είμαι ασυνεπής, δίχως όμως να φέρω την παραμικρή ευθύνη.


Το κλίμα στο Ράδιο Επτάνησα, είχε γίνει πλέον πολύ-πολύ αρρωστημένο και αφιλόξενο, ενώ λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, σταμάτησαν να με «βγάζουν στον αέρα». Οι εκπομπές μου κόπηκαν «μαχαίρι» κι αυτό έγινε με πολύ άκομψο και άγαρμπο τρόπο. Έγινε δίχως τον παραμικρό σεβασμό της Διεύθυνσης του σταθμού προς το πρόσωπό μου, αλλά προπάντων προς τους ακροατές...


Βέβαια, κάποιος άλλος στη θέση μου, μπορεί είτε να έσκυβε το κεφάλι, είτε να άρχιζε τα... παρακαλετά, προκειμένου να παραμείνει στον σταθμό. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για μένα. Είναι θέμα αξιοπρέπειας!!! Δεν ήταν δυνατόν να ανεχθώ τη λογοκρισία! Δεν ήταν δυνατόν να ανεχθώ τον πόλεμο νεύρων που μου γινόταν!

Θα ήθελα, λοιπόν, κάπου εδώ, να απευθύνω ένα ΘΕΡΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια με τίμησαν με την ακρόαση και την εμπιστοσύνη τους!


Δεν θα παραλείψω, όμως, να ευχαριστήσω και τους κ.κ. Δημοσθένη και Κώστα Σφήκα, ιδιοκτήτη και διευθυντή, αντίστοιχα, του Ράδιο Επτάνησα 98,8. Να τους ευχαριστήσω που έκοψαν τις εκπομπές μου και με έθεσαν εκτός σταθμού , χωρις να μπορέσω έστω να αποχαιρετίσω τους ακροατές μου . Να τους ευχαριστήσω που φέρθηκαν τρομερά αχάριστα, σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τον σταθμό τους, παρότι τον είχαν απλήρωτο επί 18 χρόνια και ανασφάλιστο για 15 χρόνια. Να τους ευχαριστήσω, επειδή κατάργησαν τις παλαιότερες και μοναδικές αθλητικές εκπομπές στον χώρο του κερκυραϊκού ραδιοφώνου. Να τους ευχαριστήσω, τέλος, που άφησαν «ξεκρέμαστο» έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει τρία σοβαρά προβλήματα υγείας και ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει ένα χαρτζιλίκι από τους σπόνσορες των εκπομπών του.


Και μπορεί εμένα και τους συνεργάτες μου να μας έθεσαν κακήν-κακώς εκτός Ράδιο Επτάνησα, μη σεβόμενοι τη διαδρομή και την προσφορά μας στον εν λόγω σταθμό, ωστόσο φίμωτρο δεν μπορούν να μας βάλουν! Επειδή υπάρχει και το «γαμώτο» κι επειδή εμένα προσωπικά οι δυσκολίες με κάνουν πιο δυνατό και πιο αποφασισμένο, θα τα λέω από αλλού. Και θα τα λέω όπως πρέπει δίχως παρεμβάσεις και... παράσιτα! Μέχρι νεωτέρας, λοιπόν, οι εκπομπές μου θα μεταδίδονται διαδικτυακώς, μέσω του CORFUORNER.GR, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, στις 18:30. Εκεί, ακούγονται αλήθειες, χωρίς παρεμβολές!!!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Δημοσιογράφος - Αθλητικός Συντάκτης από το 1988
Μέλος του ΠΣΑΤ και της AIPS

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
21
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb