13/06/2018

Μεγαλεπήβολα τα σχέδια για το ενωσιακό!

Την περασμένη Παρασκευή (8/6), ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η ΕΠΣ Κέρκυρας, για τη μίσθωση του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης, στο Κανόνι. Ο 52χρονος επιχειρηματίας, Σπύρος Κουτσοκώστας και ο 42χρονος προπονητής ποδοσφαίρου, Γιάννης Σφακιανάκης, έχοντας συστήσει την εταιρία «Ι.Κ.Ε.», ήταν εκείνοι που «πήραν τη δουλειά» και για τα τουλάχιστον 9 επόμενα έτη θα έχουν την διαχείριση και την ευθύνη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.


Ποιο, όμως, είναι το πλάνο των Κουτσοκώστα - Σφακιανάκη για το ενωσιακό γήπεδο;


Οι πληροφορίες του CorfuCorner.gr αναφέρουν πως οι νέοι διαχειριστές έχουν καταθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΚ έναν πλήρη φάκελο, που εμπεριέχει αναλυτική περιγραφή των εργασιών που πρόκειται να γίνουν, με μακέτες και τοπογραφικά.


Βάσει της προκήρυξης, οι Κουτσοκώστας και Σφακιανάκης είναι υποχρεωμένοι, μόλις υπογραφεί η σύμβαση με την Ένωση, να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού γηπέδου. Το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να έχει περατωθεί μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, δεδομένου ότι από τον Σεπτέμβρη αρχίζουν οι τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (πρώτα το Κύπελλο και κατόπιν τα Πρωταθλήματα).


Στη συνέχεια, σε προτεραιότητα μπαίνει τόσο η ανακατασκευή της εξέδρας (αλλαγή των λαμαρινών και τοποθέτηση καθισμάτων), όσο και η ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των λοιπών αιθουσών. Οι συγκεκριμένες εργασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη.


Εδώ να επισημάνουμε ότι βάσει της μελέτης που έκανε ο πολιτικός μηχανικός της ΕΠΣ Κέρκυρας, Σπύρος Σουρβίνος, ο προϋπολογισμός των ανωτέρω εργασιών στον αγωνιστικό χώρο, την κερκίδα και τα αποδυτήρια, ανέρχεται στο ποσό των 270 χιλιάδων ευρώ.


Από ‘κει και πέρα, οι ενοικιαστές του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΚ έχουν δεσμευτεί γραπτώς ότι θα κάνουν κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις. Πρώτα απ΄ όλα, έχουν υποσχεθεί ότι θα προεκτείνουν το υπάρχον βοηθητικό γήπεδο 5Χ5 και θα το μετατρέψουν σε γήπεδο διαστάσεων 90Χ45, ούτως ώστε να είναι εφικτή η τέλεση προπονήσεων και ανεπίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων. Επίσης, έχουν προαναγγείλει ότι θα δημιουργήσουν παιδότοπο και καφετέρια. Τέλος, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων, καθώς και στον σχολαστικό καθαρισμό και την ανάπλαση των περιβαλλόντων χώρων.


Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι για όποιο έργο δρομολογηθεί στην εν λόγω τοποθεσία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι η περιοχή βρίσκεται εντός της ζώνης του Αεροδρομίου , άρα υπάρχουν περιορισμοί ως προς το υψόμετρο των έργων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και «ζήτημα» με την Αρχαιολογία. Αλλά η λογική λέει πως υπάρχει μέριμνα γι΄αυτές τις παραμέτρους.


Όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό, οι Σπύρος Κουτσοκώστας και Γιάννης Σφακιανάκης έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για τις εγκαταστάσεις της ΕΠΣΚ, αφού σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα υπερσύγχρονο και υπερπλήρες αθλητικό κέντρο, με πολλές παροχές!


Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, σε βάθος χρόνου η επένδυση στο ενωσιακό γήπεδο θα υπερβεί τις 700 χιλιάδες ευρώ! Και το ερώτημα είναι ένα: Άραγε τα νέα «αφεντικά» θα μπορέσουν να καλύψουν το «άνοιγμα», ώστε να έχουν και κάποιο κέρδος από αυτή την «ιστορία»;


Μην παραβλέπουμε ότι η Ελλάδα διανύει μια 8αετή οικονομική κρίση, η οποία εκτιμάται πως θα διαρκέσει αρκετά ακόμη χρόνια . Και από το ποδόσφαιρο, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να βγάλει λεφτά ένας επενδυτής. Πιστεύεται, λοιπόν, πως οι διαχειριστές του ενωσιακού γηπέδου, για να έχουν έσοδα, θα οργανώσουν στη συγκεκριμένη περιοχή κι άλλες δραστηριότητες, όπως φιλικούς αγώνες, τουρνουά και συναυλίες!


Να αναφέρουμε, τέλος, ότι θα συγκροτηθεί από την ΕΠΣΚ μία ειδική επιτροπή, αποστολή της οποίας θα είναι η επίβλεψη των εργασιών και του τρόπου χρήσης του Αθλητικού Κέντρου.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Τρίτη
21
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb