08/06/2018

Να γίνει η κατάλληλη επιλογή!

Η... ώρα της αλήθειας πλησιάζει!  Απόψε Παρασκευή (8/6), στις 8 το απόγευμα, θα ανοίξουν από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας οι φάκελοι με τις προσφορές για την ενοικίαση του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης, στο Κανόνι, πλην του κυλικείου.

 


Όπως έχει αποκαλύψει το CorfuCorner.gr, οι υποψηφιότητες είναι δύο. Η μία, πρόκειται για την εταιρία που έχουν συστήσει ο διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου, Γιάννης Σφακιανάκης, με τον επιχειρηματία Σπύρο Κουτσοκώστα, που ενδεχομένως να έχουν την υποστήριξη του επιχειρηματία Γιάννη Μεσημέρη. Η άλλη, αφορά την εταιρία που έχει συστήσει ο διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου, παναγιώτης πατέλης, με τη σύζυγό του,, οι οποίοι φημολογείται ότι -μεταξύ άλλων- έχουν και την υποστήριξη του επιχειρηματία (και Προέδρου του Κρόνου Αργυράδων), Γιάννη Καραϊσαρλή.


Εδώ, θα πρέπει να κάνουμε και μια διευκρίνιση. Σε προ τριών ημερών ρεπορτάζ μας (Τρίτη 5/5), είχαμε αναφέρει πως η πλευρά του Σφακιανάκη είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ξεγελάσει εκείνη του Πατέλη, προκειμένου να κερδίσει τον διαγωνισμό. Προς αποφυγή λοιπόν παρεξηγήσεων, είναι αναγκαίο να επισημάνουμε πως δεν έγινε κάτι το παράνομο ή αντικανονικό, απλά ακολουθήθηκε μια «στρατηγική» τακτική που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.


Βάσει των πληροφοριών μας, από τις δύο υποψήφιες εταιρίες γίνονται πλήρως αποδεκτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η ΕΠΣΚ για την παραχώρηση του ενωσιακού γηπέδου, ενώ από ‘κει και πέρα, η καθεμία αναπτύσσει τις δικές της προτάσεις, για τη βελτίωση του Αθλητικού Κέντρου σε όλα τα επίπεδα.


Όπως, λοιπόν, αναφέρουν οι πηγές μας, στον φάκελο Σφακιανάκη υπάρχει και περιγράφεται σχέδιο για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, πλήρως ανακαινισμένου (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, εξέδρα, περίφραξη, βοηθητικά γήπεδα), την τοποθέτηση φυσούνας, ενδεχομένως και την κατασκευή κάποιων εμπορικών καταστημάτων.


Όμως, και στον φάκελο Πατέλη οι προτάσεις είναι δελεαστικές, αφού αναλύεται η ποιοτική αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου. Συν τοις άλλοις, υπάρχει η δέσμευση για τη μη αύξηση του αντιτίμου που πληρώνουν τα σωματεία για τη χρήση του γηπέδου, για τη δωρεάν χρήση των αποδυτηρίων και των υπολοίπων χώρων από όλους τους αθλητές των τοπικών σωματείων, για την επαναπρόσληψη των δύο (προσφάτως απολυθέντων) υπαλλήλων του ενωσιακού γηπέδου και για τη δημιουργία κάρτας διαρκείας, όπου ένα σημαντικό ποσοστό των εσόδων της θα διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Εννοείται ότι οι προτάσεις που εμπεριέχονται στους δύο φακέλους είναι δεσμευτικές, διότι βάσει αυτών θα γίνει η ανάθεση και όποιος κερδίσει τον διαγωνισμό θα «υποστεί» αυστηρό έλεγχο για το αν θα υλοποιήσει ή όχι τις υποσχέσεις του.


Οι διοικούντες της ΕΠΣ Κέρκυρας καλούνται, τώρα, να κάνουν την κατάλληλη επιλογή, δηλαδή να δώσουν τη «δουλειά» σ' εκείνον που θα ωφελήσει το κερκυραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


Ο «νικητής» θα πάρει «στα χέρια του» ένα Αθλητικό Κέντρο που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, που είναι ελαττωματικό σε πολλούς τομείς και που φυσικά είναι ζημιογόνο. Και θα πρέπει αυτό το... ασχημόπαπο, να το μεταμορφώσει σε... κύκνο!


• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 
Corfu Corner Radio

Τρίτη
21
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb