03/05/2018

«Φιλί της ζωής» από τον ΑΟΚ Κέρκυρα στον Παναθηναϊκό!

Χωρίς την παρουσία του ΑΟΚ Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (3/5) η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, με σκοπό να παρθεί απόφαση για την ακύρωση ή μη της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν. Ένα ζήτημα που «έκαιγε» κυρίως τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορεί να πάρει άδεια (λόγω των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει), άρα θα έπρεπε να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι με τον Ηρακλή.


Το παρόν έδωσαν όλες οι υπόλειπες ΠΑΕ του Συνεταιρισμού. Για να ανασταλεί η τιμωρία του υποβιβασμού, απαιτούνταν η θετική ψήφος από τα 3/4 των ομάδων της Κατηγορίας, δηλαδή έπρεπε να υπερψηφίσουν τουλάχιστον οι 12 από τις 16 ΠΑΕ. Από τη στιγμή, όμως, που απουσίαζε ο εκπρόσωπος των «Φαιάκων», χρειάζονταν η θετική ψήφος των 11 εκ των 15 παρισταμένων συλλόγων.


Τελικά, με ψήφους 11 υπέρ προς 4 κατά, αποφασίστηκε η ματαίωση της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν. Υπερψήφισαν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος Αθηνών, ο ΑΟ Ξάνθης, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός, η ΑΕ Λάρισα, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ καταψήφισαν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς Χανίων.


Εδώ, να επισημάνουμε ότι ο ΑΟΚ Κέρκυρα είχε ταχθεί ενάντια στην ακύρωση της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα εξασφάλιζαν άδεια. Επομένως, εάν παρίστατο στη σημερινή συνεδρίαση της Λίγκας, θα καταψήφιζε τη συγκεκριμένη πρόταση και τα «Όχι» από 4 θα γινόντουσαν 5.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κερκυραϊκή ΠΑΕ, εν τη απουσία της, ουσιαστικά «έσωσε» τον Παναθηναϊκό! Διότι, εάν ο ΑΟΚ συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση της Super League, θα καταψήφιζε την πρόταση και άρα οι θετικές ψήφοι θα ήταν 11 και οι αρνητικές θα ήταν 5, επομένως τα «Ναι» δεν θα επαρκούσαν, κάτι που θα σήμαινε τη μη αναστολή της τιμωρίας του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες και κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός θα έπεφτε.


Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εύλογο: Από τη στιγμή που ο ΑΟΚ Κέρκυρα έχει χάσει τη «μάχη» για την παραμονή στη Super League, για ποιο λόγο, με τη στάση του, ευεργέτησε τους «πράσινους», αφού θα μπορούσε να πάρει τη θέση τους στη «Μεγάλη Κατηγορία» στην περίπτωση που εκείνοι θα αποβάλλονταν, όπως π.χ. πέρυσι ο (πεσμένος) Λεβαδειακός είχε αντικαταστήσει τον (σωσμένο) Ηρακλή;


Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός σώζεται από ομάδα επιρροής του ΠΑΟΚ!!!


Να σημειώσουμε, τέλος, ότι εφόσον η σημερινή απόφαση της Λίγκας επικυρωθεί από την ΕΠΟ, τότε οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια θα γλιτώσουν μεν την πτώση στη Football League, όμως αναμένεται του χρόνου να τους επιβληθούν άλλες κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση 6 βαθμών και ο περιορισμός των μεταγραφών.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δρόσος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb