03/05/2018

Ο απολογισμός της Β’ Κατηγορίας

Ύστερα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Β' Κατηγορία ΕΠΣ Κέρκυρας, κάνουμε παρακάτω έναν σύντομο απολογισμό του Πρωταθλήματος:


• Ο Νέος Όλυμπος 2017 κατέλαβε την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Β' ΕΠΣΚ για την ποδοσφαιρική σαιζόν 2017-2018 και προβιβάζεται απευθείας στην Α'.


• Ο Κεραυνός Αγίου Νικολάου, που τερμάτισε στη 2η θέση, πήρε κι αυτός το... εισιτήριο της απευθείας ανόδου από τη Β' Κατηγορία στην Α'.


• Στην Α' Φάση των μπαράζ ανόδου (play offs), σχηματίζονται τα ζευγάρια 3ος - 6ος (Δίας Κασσιώπης - Ατρόμητος Άφρας) και 4ος - 5ος (Βέλος Βελονάδων - Κεραυνός Δραγωτινών). Το πρώτο ζευγάρι δεν θα παίξει, διότι η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι άνω των 6 βαθμών, άρα ο μεν Δίας Κασσιώπης προβιβάζεται απευθείας στην Α' κατηγορία, ενώ ο δε Ατρόμητος Άφρας παραμένει στη Β'. Αντιθέτως, το δεύτερο ζευγάρι (Βέλος Βελονάδων - Κεραυνός Δραγωτινών) θα έπρεπε να παίξει κανονικά, καθότι η βαθμολογική απόσταση των ομάδων είναι 6 βαθμοί. Ωστόσο, η ομάδα των Δραγωτινών δήλωσε παραίτηση από τη διαδικασία των play offs, επομένως το Βέλος ανεβαίνει απευθείας στην Α' Κατηγορία και ο Κεραυνός παραμένει στη Β'.


• Βάσει της προκήρυξης, στη Β' Φάση των play offs θα αναμετρηθούν ο Δίας Κασσιώπης με το Βέλος Βελονάδων, όπου ο Δίας θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, με τον μεν νικητή να προβιβάζεται στην Α' Κατηγορία και τον δε ηττημένο να παραμένει στη Β', μόνο στην περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΠΣΚ (Κρόνος Αργυράδων) δεν ανέβει για οποιοδήποτε λόγο στη Γ' Εθνική.


• Παραμένουν στη Β' Κατηγορία ο 7ος Ηρακλής Σφακερών, ο 8ος ΑΟ Βασιλάτικα, ο 9ος ΠΑΟ Κορακιάνας, ο 10ος ΑΟ Συναράδων, ο 11ος Κεραυνός Ποταμού, ο 12ος ΑΟΚ Φαίαξ Μαραθιά, ο 13ος Αετός Αγίου Αθανασίου, ο 14ος ΑΟ Λύκοι Νησακίου και η 15η Θύελλα Γαρίτσας.


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
20
Ιούλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ηλίας, Λιάς, Ηλιάκος, Λιάκος, Λίτσος, Λιάκουρας, Ηλιάνα, Λιάνα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb