03/05/2018

Ο απολογισμός της Β’ Κατηγορίας

Ύστερα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Β' Κατηγορία ΕΠΣ Κέρκυρας, κάνουμε παρακάτω έναν σύντομο απολογισμό του Πρωταθλήματος:


• Ο Νέος Όλυμπος 2017 κατέλαβε την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Β' ΕΠΣΚ για την ποδοσφαιρική σαιζόν 2017-2018 και προβιβάζεται απευθείας στην Α'.


• Ο Κεραυνός Αγίου Νικολάου, που τερμάτισε στη 2η θέση, πήρε κι αυτός το... εισιτήριο της απευθείας ανόδου από τη Β' Κατηγορία στην Α'.


• Στην Α' Φάση των μπαράζ ανόδου (play offs), σχηματίζονται τα ζευγάρια 3ος - 6ος (Δίας Κασσιώπης - Ατρόμητος Άφρας) και 4ος - 5ος (Βέλος Βελονάδων - Κεραυνός Δραγωτινών). Το πρώτο ζευγάρι δεν θα παίξει, διότι η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι άνω των 6 βαθμών, άρα ο μεν Δίας Κασσιώπης προβιβάζεται απευθείας στην Α' κατηγορία, ενώ ο δε Ατρόμητος Άφρας παραμένει στη Β'. Αντιθέτως, το δεύτερο ζευγάρι (Βέλος Βελονάδων - Κεραυνός Δραγωτινών) θα έπρεπε να παίξει κανονικά, καθότι η βαθμολογική απόσταση των ομάδων είναι 6 βαθμοί. Ωστόσο, η ομάδα των Δραγωτινών δήλωσε παραίτηση από τη διαδικασία των play offs, επομένως το Βέλος ανεβαίνει απευθείας στην Α' Κατηγορία και ο Κεραυνός παραμένει στη Β'.


• Βάσει της προκήρυξης, στη Β' Φάση των play offs θα αναμετρηθούν ο Δίας Κασσιώπης με το Βέλος Βελονάδων, όπου ο Δίας θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, με τον μεν νικητή να προβιβάζεται στην Α' Κατηγορία και τον δε ηττημένο να παραμένει στη Β', μόνο στην περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΠΣΚ (Κρόνος Αργυράδων) δεν ανέβει για οποιοδήποτε λόγο στη Γ' Εθνική.


• Παραμένουν στη Β' Κατηγορία ο 7ος Ηρακλής Σφακερών, ο 8ος ΑΟ Βασιλάτικα, ο 9ος ΠΑΟ Κορακιάνας, ο 10ος ΑΟ Συναράδων, ο 11ος Κεραυνός Ποταμού, ο 12ος ΑΟΚ Φαίαξ Μαραθιά, ο 13ος Αετός Αγίου Αθανασίου, ο 14ος ΑΟ Λύκοι Νησακίου και η 15η Θύελλα Γαρίτσας.


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δρόσος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb