02/05/2018

Ο απολογισμός της Α’ ΕΠΣΚ

Έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Κέρκυρας και κάνουμε παρακάτω έναν σύντομο απολογισμό του Πρωταθλήματος:


• Ο ΑΟ Κάβος κατέλαβε την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΚ για την ποδοσφαιρική σαιζόν 2017-2018 και προβιβάζεται απευθείας στην Α1'.


• Η Βολίδα Κάτω Γαρούνα, που τερμάτισε στη 2η θέση, πήρε κι αυτή το... εισιτήριο της απευθείας ανόδου από την Α' Κατηγορία στην Α1'.


• Στην Α' Φάση των μπαράζ ανόδου (play offs), σχηματίζονται τα ζευγάρια 3ος - 6ος (Αυγερινός Βαλανειού - ΑΕ Φαιάκων) και 4ος - 5ος (Ατρόμητος Στρογγυλής - Όλυμπος). Το πρώτο ζευγάρι δεν θα παίξει, διότι η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι άνω των 6 βαθμών, άρα ο μεν Αυγερινός Βαλανειού προβιβάζεται απευθείας στην Α1' κατηγορία, ενώ η δε ΑΕ Φαιάκων παραμένει στην Α'. Αντιθέτως, το δεύτερο ζευγάρι (Ατρόμητος Στρογγυλής - Όλυμπος) θα παίξει κανονικά, καθότι η βαθμολογική απόσταση των ομάδων είναι μόλις ένας βαθμός. Οι Στρογγυλιάτες θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο νικητής θα ανέλθει στην Α1' Κατηγορία και ο ηττημένος θα παραμείνει στην Α'.


• Βάσει της προκήρυξης, στη Β' Φάση των play offs θα αναμετρηθούν ο Αυγερινός Βαλανειού με τον νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος Στρογγυλής - Όλυμπος, όπου ο Αυγερινός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, με τον μεν νικητή να προβιβάζεται στην Α1' Κατηγορία και τον δε ηττημένο να παραμένει στην Α', μόνο στην περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΠΣΚ (Κρόνος Αργυράδων) δεν ανέβει για οποιοδήποτε λόγο στη Γ' Εθνική.


• Η 7η της κατάταξης, ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων και ο 8ος ΑΠΣ Μπενίτσες, παραμένουν στην Α' Κατηγορία.


• Στην Α' Φάση των μπαράζ παραμονής (play out), σχηματίζονται τα ζευγάρια 9ος - 12ος (Αστέρας Μωραϊτίκων - Μέγας Αλέξανδρος) και 10ος - 11ος (Εθνικός Περουλάδων Σιδαρίου - Αστέρας Σπαρτύλα). Το πρώτο ζευγάρι δεν θα παίξει, επειδή η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι άνω των 6 βαθμών, επομένως ο μεν Αστέρας Μωραϊτίκων παραμένει στην Α' Κατηγορία και ο δε Μέγας Αλέξανδρος οδηγείται στη Β' Φάση των play out, με μειονέκτημα έδρας. Αντιθέτως, το δεύτερο ζευγάρι (Εθνικός Περουλάδων Σιδαρίου - Αστέρας Σπαρτύλα) θα παίξει κανονικά, δεδομένου ότι η βαθμολογική απόσταση των ομάδων είναι στους 4 βαθμούς. Ο Εθνικός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο μεν νικητής θα παραμείνει στην Α' Κατηγορία και ο δε ηττημένος θα πάει στη Β' Φάση των play out, όπου θα αντιμετωπίσει (έχοντας πλεονέκτημα έδρας) τον Μέγα Αλέξανδρο, με τον νικητή να σώζεται και τον ηττημένο να πέφτει στη Β' Κατηγορία.


• Ο 13ος της τελικής κατάταξης, Ποσειδώνας Βιταλάδων και η 14η Κέρκυρα ΠΟ/Corfu FC, υποβιβάζονται απευθείας στη Β' Κατηγορία.


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δρόσος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb