12/04/2018

Αλλαγή στάσης από τον ΑΟΚ Κέρκυρα

Ο ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρας ήταν μέχρι πρότινος υπέρμαχος της κατάργησης του κανονισμού, που προβλέπει την επιβολή της ποινής του υποβιβασμού στις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια . Βλέπετε, οι «Φαίακες» είναι μεταξύ των ΠΑΕ που δεν έχουν βρει τηλεοπτική «στέγη» για τη νέα σαιζόν, επομένως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην αδειοδοτηθούν.


Την προηγούμενη εβδομάδα (παραμονές του Πάσχα) τόσο ο ΑΟΚ, όσο και μερικές ακόμη ΠΑΕ (όπως οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος Αθηνών, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης), εισηγήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League να ξανασυζητηθεί το ενδεχόμενο της παύσης ισχύος του συγκεκριμένου κανονισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση πίεζε κυρίως ο Παναθηναϊκός, λόγω του ότι έχει πολλά «ανοιχτά μέτωπα» και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσει να πάρει άδεια, οπότε -βάσει των σημερινών δεδομένων- θα αποβληθεί από τη «Μεγάλη Κατηγορία», όπως δηλαδή συνέβη πέρυσι με τον Ηρακλή.


Ενώ, λοιπόν, ο ΑΟΚ Κέρκυρα φαινόταν πως θα υπερψήφιζε την κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, εν τούτοις την τελευταία στιγμή κάτι άλλαξε! Χτές Τετάρτη (11/4), κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας, οι Κερκυραίοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του ισχύοντος κανονισμού περί των αδειοδοτήσεων. Αυτή η αλλαγή στάσης, παραξένεψε πολλούς!


Την ίδια θέση με την κερκυραϊκή ΠΑΕ είχαν ακόμη τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πλατανιάς Χανίων. Συνολικά πέντε ΠΑΕ. Εν τέλει, το θέμα δεν συζητήθηκε, διότι δεν υπήρξε απαρτία. Ενώ, δηλαδή, το παρόν θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον τα ¾ των μελών του Συνεταιρισμού (12 στις 16 ΠΑΕ), εντούτοις παρέστησαν οι εκπρόσωποι μόλις 10 ομάδων, όπου οι μισοί ήταν υπέρ της ακύρωσης της ποινής του υποβιβασμού, ενώ οι άλλοι μισοί ήταν εναντίον. Εάν γίνονταν η ψηφοφορία με τα παρόντα μέλη, τότε ο Παναθηναϊκός «θα την είχε πολύ άσχημα», αφού δεν θα «περνούσε» η κατάργηση του υφισταμένου κανονισμού. Το ζήτημα είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Λίγκας.


Τι συνέβη, όμως, και ο ΑΟΚ Κέρκυρα διαφοροποίησε την αρχική του στάση και τάχθηκε ενάντια στην αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού; Είναι προφανές ότι οι «Φαίακες» δέχθηκαν πίεση από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται «στα μαχαίρια» με τον Παναθηναϊκό και προσπαθεί «να τον ρίξει». Είναι άλλωστε γνωστό ότι τόσο η κερκυραϊκή ομάδα, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πλατανιά, υπάγονται στο μπλοκ του «Δικεφάλου του Βορρά» και συντάσσονται μαζί του σε μια κοινή γραμμή.


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
21
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δρόσος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb