07/04/2018

Πού πάει ο οβολός των διαιτητών;

Εδώ και πολλά χρόνια, η διαιτησία έχει περιέλθει υπό την κηδεμονία των εκάστοτε ΕΠΣ της χώρας. Τα ποσοστά από τους αγώνες των διαιτητών, άλλες φορές πηγαίνουν στο ταμείο των Ενώσεων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις καταλήγουν στους Συνδέσμους Διαιτητών.


Στην Κέρκυρα, τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣΚ δεν αναγνωρίζει τον Σύνδεσμο Διαιτητών. Αποφεύγει να συνεργαστεί μαζί του και τον έχει θέσει στο περιθώριο. Ο ΣΔΠΚ υπολειτουργεί και δεν έχει την παραμικρή ισχύ, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Ένωσης. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, όπου οι περισσότερες ΕΠΣ έχουν στενή και αρμονική συνεργασία με τους κατά τόπους Συνδέσμους Διαιτητών σε μια σχέση αμφίδρομη, ανταποδωτική και με πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές.


Αλήθεια, όμως, Για ποιο λόγο άραγε η ΕΠΣ Κέρκυρας έχει παραμερίσει και υποβαθμίσει πλήρως τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας; Κάποιος πονηρός ή κακεντρεχής, θα μπορούσε να υποστηρίξει πως αυτό γίνεται προκειμένου η Ένωση να εισπράττει και να καρπώνεται τα ποσοστά των ρέφερι.


Όπως πληροφορηθήκαμε, για κάθε αγώνα της Α1' και της Α' τοπικής Κατηγορίας, οι διαιτητές αποδίδουν στην ΕΠΣΚ 15 ευρώ, ενώ για κάθε παιχνίδι της Β' Κατηγορίας, αποδίδουν 10 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σαββατοκύριακο η Ένωση βάζει στο ταμείο της 280 ευρώ, ήτοι 1.120 ευρώ τον μήνα. Το ποσό αυτό αυξάνεται, αν υπολογίσουμε ότι στη Β' Κατηγορία έγιναν και τέσσερις εμβόλιμες αγωνιστικές και ότι έγιναν δεκάδες αγώνες Κυπέλλου, συν τα παιχνίδια μπαράζ που θα υπάρξουν.


Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εύλογο: πώς αξιοποιούνται από την ΕΠΣ Κέρκυρας τα χρήματα των ρέφερι; Επιμορφωτικά σεμινάρια δεν πραγματοποιούνται, ούτε καινούργιες στολές αγοράστηκαν φέτος στους διαιτητές.


Για να είμαστε δίκαιοι, η Ένωση πληρώνει τους πιστοποιημένους καθηγητές διαιτησίας που έρχονται από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας για να διδάξουν στα καθιερωμένα δευτεριάτικα εκπαιδευτικά μαθήματα των ρέφερι. Πότε έρχεται ο Νίκος Αθανασίου και πότε ο Δημήτρης Κύρκος, όπου -απ΄ότι μαθαίνουμε- παίρνουν γύρω στα 150 ευρώ για κάθε τους επίσκεψη, ήτοι 600 ευρώ τον μήνα. Όμως, εδώ η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ΕΠΣΚ, δεδομένου ότι δεν συνεργάζεται με τους δύο πιστοποιημένους εκπαιδευτές διαιτησίας που υπάρχουν στο νησί, δηλαδή τον Τάσο Κάκο και τον Νίκο Κούλια.


Καταβάλλοντας, όμως, η ΕΠΣ Κέρκυρας αυτά τα 600 ευρώ μηνιαίως στους καθηγητές που φέρνει από την Ηγουμενίτσα, δεν βγαίνει ζημιωμένη, αφού από τα ποσοστά των ντόπιων ρέφερι εισπράττει το διπλάσιο χρηματικό ποσό, άρα υπάρχει αρκετό περίσσευμα. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν παροχές προς αυτούς, απορούμε τι γίνονται τα λεφτά τους. Μήπως χρησιμοποιούνται για να κλείσουν άλλες «τρύπες»;


Δεν είμαστε ούτε Οικονομική Αστυνομία, ούτε ΣΔΟΕ, ούτε εφορία. Απλά ερωτήματα θέτουμε. Και απορούμε για ποιο λόγο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών κωφεύει και τηρεί... σιγήν ιχθύος. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και γενικώς. Ουδεμία αντίδραση, ουδεμία διαμαρτυρία...


Πρόσφατα, οι ρέφερι της Κέρκυρας εφοδιάστηκαν με τα νέα τους διαιτητικά σήματα. Τα έξοδα για τα σήματα, θα μπορούσε να τα καλύψει η ΕΠΣΚ, εφόσον το επιθυμούσε. Όμως δεν το έπραξε! Έτσι, ο κάθε διαιτητής, αναγκάστηκε να πληρώσει 50 ευρώ από την τσέπη του, είτε είχε, είτε δεν είχε, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δικαιούταν να αγωνίζεται. Η εκμετάλλευση, σε όλο της το μεγαλείο!!!


Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ


• ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: "Scissors Hand", δηλαδή... «Ψαλιδοχέρης». Το κομμωτήριο του Σταύρου Φαϊτά, σας περιμένει στη Δασιά, κοντά στην είσοδο του "Club Mediterrane", και παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: ανδρικό και γυναικείο κούρεμα, βαφή μαλλιών, ανταύγειες, χτένισμα και θεραπεία μαλλιών.Ωράριο λειτουργίας, Τρίτη ως Παρασκευή 9:30 με 2 και 5 με 8:30, Σάββατο 9:30 με 4 και Δευτέρα κλειστά. Τηλέφωνο για ραντεβού: 26610-97828.


• ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ: Ψησταριά "GEORGES", του Βασίλη Γραμμένου. Κοντά σας 30 χρόνια, με ολόφρεσκα ψητά κρέατα, κρέατα στη σούβλα και στη σχάρα, επίσης πίττες, σαλάτες, και φαγητά μαγειρευτά, τηγανητά ή στον φούρνο, καθώς και σούπα πατσά . Με απόλυτο σεβασμό στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση, αλλά και με θαυμάσιες τιμές. Σας περιμένει στον εσωτερικό δρόμο του Κοντοκαλίου, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Για delivery, επικοινωνήστε με το 26610-90788.

 

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb