22/03/2018

ΚΡΙΚΕΤ: Άκυρη η εκλογή Νικήτα στη προεδρεία της Ομοσπονδίας!

Ραγδαίες εξελίξεις παρατηρούνται στα «ενδότερα» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ), η οποία εδρεύει στην Κέρκυρα, καθώς ο Πρόεδρός της, Ιωσήφ Νικήτας, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του!


Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Μαρτίου, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας για την αγωγή ακύρωσης των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, που είχαν καταθέσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, τα σωματεία κρίκετ Κερκυραϊκός Γ.Σ, Φαίακας & Αχιλλέας.


Σύμφωνα με την απόφαση, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, οι υποψηφιότητες και η εκλογική διαδικασία, διεξήχθησαν κανονικά, εκτός της περιπτώσεως εκλογής του Ιωσήφ Νικήτα, η οποία κηρύχθηκε άκυρη. Κι αυτό, διότι ο νυν Πρόεδρος της ΕΛ.ΟΚ εφέρετο παράλληλα και ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας. Αυτό, είχε σαν συνέπεια το Πρωτοδικείο να τον θεωρήσει διαιτητή, ιδιότητα η οποία σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους σε αθλητικό σωματείο ή Ομοσπονδία.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, πρόκειται να εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση, αφού όπως ισχυρίζονται στελέχη της, δεν υφίσταται Σύνδεσμος Διαιτητών κρίκετ και ο Ιωσήφ Νικήτας δεν έχει αυτή την ιδιότητα. Επομένως και μέχρι να τελεσιδικήσει η έφεση, δεν υπάρχει πρόθεση καμίας αλλαγής στο Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ, στην οποία θα εξακολουθήσει να είναι Πρόεδρος ο κ. Νικήτας. Ο οποίος, ως γνωστόν, είναι και Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.


Πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση το Δ.Σ να προσκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών σωματείων και να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση, τώρα, που απορριφθεί η έφεση, τότε θα πρέπει ο Πρόεδρος να αποχωρήσει από τη θέση του.

 

 

«Τα σωματεία κρίκετ Κερκυραϊκός Γ.Σ, Φαίακας & Αχιλλέας, στις 4 Οκτωβρίου 2016 κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας αγωγή ακύρωσης των εκλογών για ανάδειξη ΔΣ & Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κρίκετ, στη Γενική Συνέλευση της 3ης Σεπτεμβρίου 2016. Επιγραμματικά, οι λόγοι που επικαλέστηκαν τα σωματεία στην αγωγή τους, ήταν οι εξής:
Α) Έλλειψη απαρτίας της Γ.Σ.
Β) Μη ανάρτηση του καταλόγου των υποψηφίων σε περίοπτη θέση.
Γ) Σύμφωνα με το πρακτικό της ΓΣ, δεν συζητήθηκαν όλα τα αναγραφόμενα στην ημερήσια διάταξη θέματα, με αποτέλεσμα να μη ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό Α΄εξαμήνου , το ναπολογισμό δράσης , την έγκριση πεπραγμένων του ΔΣ & την απαλλαγή του απερχόμενου ΔΣ, το οποίο διεξήγαγε τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ , χωρίς να έχει παραιτηθεί & χωρίς να έχει απαλλαγεί. Δ) Λόγω υποβολής υποψηφιότητας για εκλογή στο ΔΣ του Ιωσήφ Νικήτα, ο οποίος είχε οριστεί παρατηρητής σε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών, ενώ κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών διατηρούσε την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, κατά παράβαση του καταστατικού, που απαγορεύει σε διαιτητές τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για εκλογή ΔΣ και ΕΕ της Ομοσπονδίας .


Η αγωγή συζητήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 και η απόφαση δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. Σύμφωνα με αυτήν, το Δικαστήριο απέρριψε τους τρεις πρώτους λόγους, που επικαλέστηκαν τα εναγόμενα σωματεία και έκανε δεκτό μόνο τον τέταρτο και κήρυξε άκυρη την εκλογή του νυν προέδρου της ΕΛ.Ο.Κ ,Ιωσήφ Νικήτα.

 

 
Corfu Corner Radio

Πέμπτη
17
Ιανουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Αντώνας, Τόνης, Τόνυ, Αντωνάκος, Νάκος, Αντωνάκης, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb