18/01/2018

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κέρκυρα!

Δεν προλαβαίνουν να απαντούν στις κλήσεις για βοήθεια οι άντρες της Πυροσβεστικής καθώς, από χθες Τετάρτη (17/1) το απόγευμα ,οι θυελλώδεις άνεμοι που πλήττουν το νησί της Κέρκυρας, έχουν προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα κυρίως λόγω των πτώσεων δέντρων.

 

Τα δρομολόγια των πλοίων αυτή την ώρα εκτελούνται μόνο με τα κλειστού τύπου καθώς οι άνεμοι που πνέουν στη γραμμή καθιστούν αδύνατο τον απόπλου των ανοιχτού τύπου πλοίων.
Επί ποδός και η ΔΕΗ καθώς πολλές είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης αλλά και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για την κοπή και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία ξεκίνησαν από χθες με πολύ ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν δεκάδες πτώσεις δέντρων.


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Πυροσβεστικής, έχει επέμβει σε περισσότερα από 20 περιστατικά τα περισσότερα από τα οποία αφορούν πτώσεις δέντρων, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί όσο τα καιρικά φαινόμενα επιμένουν όπως π.χ ένα δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές.


Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,ότι: «καταφέραμε να απομακρύνουμε το δέντρο από την κατοικία, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές».


Σήμερα Πέμπτη (18/1) το πρωί, δεν πραγματοποιούνταν καθόλου δρομολόγια πλοίων, ούτε από τις «παντόφλες» ούτε και από τα κλειστά, μια εικόνα η οποία εδώ και λίγες ώρες έχει αλλάξει με τα κλειστού τύπου πλοία να έχουν ξεκινήσει πλέον τα δρομολόγια τους.


Να επισημάνουμε, τέλος, πως η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Κέρκυρας θυμίζει τοπίο από το οποίο έχει περάσει τροπική καταιγίδα καθώς, πολλά είναι τα αντικείμενα, όπως σκουπίδια, λαμαρίνες ξύλινες κατασκευές κ.α. που βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους και τα σοκάκια,ενώ νωρίς το πρωί, χωρίς ρεύμα βρίσκονταν αρκετές περιοχές της Κέρκυρας καθώς, δέντρα και κλαδιά προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

 


Τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των βλαβών ενώ ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
16
Φεβρουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Πάμφιλος, Παμφύλη, Παμφίλη, Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb