18/05/2017

Η τιμωρία των Ιπποτών ωφελεί την ΣΚ Ιωαννίνων!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΒΔΕ, την περασμένη Δευτέρα (15/5) αποφάσισε την ακύρωση των μέχρι σήμερα αγώνων των Ιπποτών Κέρκυρας, τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ' Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ και την αντικατάστασή της από τον Σπάρτακο Ιωαννίνων στη διαδικασία των play offs της Α' κατηγορίας.


Το κερκυραϊκό σωματείο αναμένεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, ούτως ώστε να «ανατρέψει» την εξοντωτική απόφαση της διοργανώτριας αρχής του περιφερειακού μπάσκετ και να επιτύχει την άνοδο στην Γ' Εθνική. Ωστόσο, η διαδικασία των play offs θα συνεχιστεί, με τον Σπάρτακο να παίρνει την θέση των Ιπποτών και να αντιμετωπίζει εντός κι εκτός έδρας τους ΣΚ Ιωαννίνων, ΓΕ Αγρινίου και ΑΟ Βόνιτσας.


Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την απόφαση της ΕΣΚΑΒΔΕ περί «διαγραφής» των παιχνιδιών της κερκυραϊκής ομάδας, τότε ωφελημένη και ευνοϊμένη «βγαίνει» η ΣΚ Ιωαννίνων, η οποία περνάει στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτομάτως, ο σύλλογος της Ηπείρου γίνεται το τεράστιο φαβορί για τον προβιβασμό στην Γ' Εθνική, καθότι εάν νικήσει δύο φορές τον συντοπίτη Σπάρτακο (που ουσιαστικά είναι ανέτοιμος), στα ματς που θα διεξαχθούν στο ΕΑΝΚ Ιωαννίνων, τότε θα καταλάβει την 1η θέση.


Η βαθμολογία των play offs, μετά την αποβολή των Ιπποτών Κέρκυρας και την ακύρωση των αγώνων τους, έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:
1. Σ.Κ. Ιωαννίνων (3-1) 7
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Γ.Ε. Αγρινίου (2-2) 6
3. Α.Ο. Βόνιτσας (1-3) 5
4. Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων (0-0) 0


Σημείωση 1: Εκκρεμούν οι εντός κι εκτός έδρας αγώνες του «νεοεισελθόντα» Σπάρτακου Ιωαννίνων με ΓΕ Αγρινίου, ΣΚ Ιωαννίνων και ΑΟ Βόνιτσας.


Σημείωση 2: Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση της τελικής κατάταξης, θα προβιβαστεί στη Γ' Εθνική, στην περίπτωση που δεν δικαιωθούν οι Ιππότες.


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
21
Απρίλιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξάντρα, Αλέκα, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα, Ιανός, Ιανή, Ιανουάριος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Κατά τη γνώμη σας, ο Κρόνος Αργυράδων κατακτά δίκαια τον τίτλο της Α1΄ΕΠΣ Κέρκυρας;
Ναι
Όχι
Αδιαφορώ
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb