14/05/2017

Σε «ανατροπή» και δικαίωση ελπίζουν οι Ιππότες!

Σαν... κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο «στρατόπεδο» των Ιπποτών Κέρκυρας η καταδικαστική απόφαση (εισήγηση στο Δ.Σ.) που έλαβε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (11/5) η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ. Και βάσει της οποίας, η ομάδα όχι μόνο χάνει την άνοδο στην Γ' Εθνική, αλλά και υποβιβάζεται στη Β' Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ, επειδή σε 9 αγώνες της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας χρησιμοποίησε παράνομα και αντικανονικά τον 22χρονο καλαθοσφαιριστή, Αλέξανδρο Εργινουσάκη.


Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση - κόλαφο, έπειτα από καταγγελία της Γ.Ε. Αγρινίου και του Σ.Κ. Ιωαννίνων, που ήταν μεταξύ των αντιπάλων των Κερκυραίων στη διαδικασία των play offs της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ. Αλλά δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα να... ανατραπούν τα δεδομένα!


Για την τιμωρία ή μη των Ιπποτών, αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΒΔΕ, το οποίο θα συζητήσει την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και είτε θα την υιοθετήσει, είτε θα την πετάξεο στην... κάλαθο των αχρήστων. Εάν η απόφασή του είναι αρνητική για την κερκυραϊκή ομάδα, τότε αυτή προτίθεται να προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών, αναζητώντας εκεί το δίκιο της. Επομένως, η «ιστορία» μπορεί να τελειώσει στις αμέσως επόμενες μέρες, μπορεί όμως και να «τραβήξει» για εβδομάδες, με αμφίβολο το αποτέλεσμα...


Στην παρούσα φάση, στο νησί «καταστρώνεται» η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί! Το σωματείο της Κέρκυρας θα προβάλει μια σειρά από επιχειρήματα, προκειμένου να μην καταδικαστεί η ομάδα και πάει... στράφι η φετινή της, σπουδαία προσπάθεια (22 νίκες σε 23 αγώνες και προβιβασμός στην Γ' Εθνική). Όπως π.χ., ότι καμία αντίπαλη ομάδα, κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, δεν υπέβαλλε εμπρόθεσμη ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Εργινουσάκη, στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Και ότι ουδείς διαιτητής είχε αναφέρει στα Φύλλα Αγώνα ότι υπήρχε παρατυπία στο δελτίο του νεαρού παίκτη. Αλλά και ότι υπάρχει δεδικασμένο με την περίπτωση ενός άλλου σωματείου, τον Ερμή Αγιάς, που πέρυσι είχε προβεί σε σχεδόν πανομοιότυπη «πράξη» με αυτή των Ιπποτών, στο Πρωτάθλη,α της Γ' Εθνικής, και αρχικά είχε τιμωρηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με αφαίρεση 2 βαθμών, αλλά στη συνέχεια είχε δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ.


Εδώ, και ας γινόμαστε... συνομοσιολόγοι, θα κάνουμε δύο παρατηρήσεις, που ίσως να έχουν ενδιαφέρον και σημασία, ίσως και όχι: Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η έδρα της ΕΣΚΑΒΔΕ είναι στο Αγρίνιο, απ' όπου είναι η Γ.Ε. Αγρινίου,,η οποία μετείχε στα play offs και άρα έχει έννομο συμφέρον να μηδενιστούν οι Ιππότες. Ούτε θα πρέπει να αγνοούμε την «πρόσβαση» που έχουν οι Ηπειρώτες στα... κέντρα των αποφάσεων, δεδομένου ότι στα play offs έλαβε μέρος και ο Σ.Κ. Ιωαννίνων.


Τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωση της καταστροφικής εισηγητικής απόφασης της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ, τόσο ο Πρόεδρος των Ιπποτών, Κώστας Μακρίδης, όσο και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Μούτσος, εξέφρασαν -μέσω δηλώσεών τους- τη βεβαιότητα και τη βαθιά τους πίστη ότι το σωματείο θα βγει νικητής από αυτή την... περιπέτεια, ότι δεν θα υποστεί κυρώσεις και πως του χρόνου θα παίζει στα παρκέ της Γ' Εθνικής. Ενδεχομένως κάτι περισσότερο να γνωρίζουν, μπορεί όμως απλά να «κατέθεσαν» την πεποίθηση και την ελπίδα τους. Αν έχουν δίκιο ή όχι, θα φανεί οσονούπω...


Ανεξάρτητα, πάντως, με την έκβαση και την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση, θα πρέπει στα... ενδότερα του συλλόγου να γίνει αυτοκριτική και να καταλογιστούν ευθύνες! Διότι κάποιοι υπέπεσαν σε ένα τρομερό λάθος, πιθανόν όχι από δόλο ή πονηριά, αλλά μπορεί από απειρία ή από απροσεξία και αβλεψία. Ο καθείς, κρίνει ελεύθερα και κατά το δοκούν! Όπως και να ‘χει, όμως, δεν παύει να είναι ένα λάθος απερίσκεπτο, αδικαιολόγητο, ανεξήγητο, ανεπίτρεπτο και παιδαριώδες, το οποίο μπλέκει την ομάδα σε μεγάλους μπελάδες!!!


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Ιούνιος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Ερως, Ερωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια κατά τη γνώμη σας ήταν φέτος η κορυφαία σφυρίχτρα του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου;
Αρμενιάκος Χριστόδουλος
Βλάσσης Αντώνης
Βλάσσης Θωμάς
Γιούργας Κώστας
Διαβάτης Χρήστος
Δράμπαλος Βασίλης
Καββαδίας Νικόδημος
Κάντας Δημήτρης
Κολυτάς Σπύρος
Κορακιανίτης Νίκος
Μαργαρίτης Χαράλαμπος
Μίχος Γιάννης
Μυρισκλάβος Νίκος
Νικόπουλος Πέτρος
Ξηρομερίτης Γιώργος
Πουλημάς Νίκος
Τόμπρος Κώστας
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb